Σε πόλεμο μεταξύ της Ολγας Γεροβασίλη και της ΝΔ έχει εξελιχθεί η υπόθεση της μήνυσης που κατέθεσε ο Κ. Βαξεβάνης κατά της Σοφίας Ζαχαράκη, αναπληρώτριας τύπου στην Πειραιώς.

Ο Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με την υπουργό και της είπε σε σκωπτικό ύφος ότι η κ. Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία της ΝΔ αν πρέπει να συλληφθεί.

Η κ. Γεροβασίλη απάντησε:

Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση.

Επανερχόμενη η ΝΔ απάντησε στην κ. Γεροβασίλη:

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», απάντησε η ΝΔ σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολιτη.

Σε υστερόγραφό της, η Πειραιώς προσθέτει: «Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο "ιδιώτης" Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Το link του εν λόγω βίντεο είναι το εξής:

Όταν ο Βαξεβάνης πανηγύριζε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτός είναι ο αντικειμενικός Κώστας Βαξεβάνης.Πανηγυρισμοί και αγκαλιές με τους Συριζαίους μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Αλήθειας στις Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018