Η Honda προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς στην ανανέωση του HR-V, του μικρού SUV της, που προσφέρεται με νέα αισθητική γραμμή και καινούργιες τεχνολογίες.

Εξωτερικά, το νέο μοντέλο έχει αλλαγές στους προφυλακτήρες, που φέρει πιο βαθιά τμήματα των αεραγωγών και φιλοξενούν τα στρογγυλά φώτα ομίχλης, ενώ οι προβολείς έχουν τώρα φακούς τύπου projector με ανασχεδιασμένα φώτα ημέρας LED, στάνταρ.

Πίσω, ένα νέο σκούρο, χρωμιωμένο διακοσμητικό στοιχείο σε όλη την πίσω πόρτα εναρμονίζεται με την εμπρός αισθητική. Επίσης, θα προσφέρεται με νέες, 17άρες ζάντες αλουμινίου, και η απόληξη εξαγωγής φέρει ένα διακοσμητικό από χρώμιο. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα έχουν αναβαθμιστεί σε μονάδες full LED.

Στα πιο πρακτικά, το HR-V περιλαμβάνει το καινοτόμο σύστημα διαρρύθμισης καθισμάτων Magic Seat system της Honda.

Το νέο μοντέλο, όσον αφορά τη γκάμα των μοτέρ, θα διατίθεται με τον ατμοσφαιρικό 1.5L i-VTEC βενζινοκινητήρα με 130 ίππους και ροπή στα 155 Nm. Σε επιδόσεις, τα  0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 10,2 δεύτερα σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων (6MT), και σε 10,9 δεύτερα με το προαιρετικό CVT.

Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, το 2019 HR-V θα εφοδιάζεται επίσης με Active Noise Cancellation (ANC) για πρώτη φορά. Το ANC είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τους θορύβους χαμηλών συχνοτήτων. Χρησιμοποιεί δύο μικρόφωνα στην καμπίνα που παρακολουθούν τέτοιους θορύβους, και στη συνέχεια δημιουργούν συγχρονισμένα ηχητικά σήματα αντίθετης φάσης για την καταστολή των θορύβων μέσω των ηχείων.

Η παραγωγή των εκδόσεων του ανανεωμένου HR-V 1.5L i-VTEC έχει ξεκινήσει και οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο. Θα ακολουθήσει ένας πιο σπορ κινητήρας 1.5L VTEC TURBO που θα αρχίσει να διατίθεται από την άνοιξη του 2019, μαζί με έναν 1.6L i-DTEC diesel.