Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες ξένες τηλεοπτικές παραγωγές, που θα προβάλλουν τις ομορφιές της χώρας στη Νότιο Αφρική και την Ιταλία.

Ο ένατος κύκλος του “Tropika Island of Treasure”, της δημοφιλούς εκπομπής τύπου survivor της Νοτίου Αφρικής, θα γυριστεί εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019. Πρόκειται για εκπομπή , που προβάλλεται στο κανάλι SABC 3- South African Broadcasting Corporation 3. Πενταμελές συνεργείο της εκπομπής θα επισκεφθεί το Σεπτέμβριο την Ελλάδα, προκειμένου να καταλήξει στην ιδανική τοποθεσία, όπου θα γυριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι ο νέος κύκλος των επεισοδίων του.

Η ιταλική εκπομπή – reality, “Donna Avventura” θα προβάλλει τα Ιόνια Νησιά. Οκταμελές συνεργείο του του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού «Mediaset Rete 4», έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί στις 11 με 23 Σεπτεμβρίου τα νησιά Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλλονιά , Ιθάκη και Ζάκυνθο για τα γυρίσματα της εκπομπής. Πρόκειται για δράση συνεργασίας του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που θα προβάλλει τη περιοχή σε 4 εκατ. τηλεθεατές και 1 εκατ. ακόλουθους της εκπομπής στα social media, εβδομαδιαίως. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 14:00 στο τηλεοπτικό κανάλι ‘’Mediaset Rete 4’’ από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ενώ βγαίνει σε επανάληψη Παρασκευή βράδυ, Σάββατο πρωί, καθώς και κάθε Κυριακή στις 14:00 κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο.

Υλοποιώντας την εθνική τουριστική πολιτική, ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με τις εκάστοτε τοπικές αρχές και τους επαγγελματίες τουρισμού κάθε περιοχής, πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 200 ταξίδια εξοικείωσης ετησίως, στα οποία δίδεται έμφαση στην προσέλκυση ξένων και διεθνών παραγωγών για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού μέσα από τη βιομηχανία του θεάματος.