Στην χώρα μας, η VW προσφέρει δύο ηλεκτρικά μοντέλα,ιτο e-up! και το e-Golf. Το πρώτο προσφέρει αυτονομία 160 χιλιομέτρων ενώ το δεύτερο 200 χιλιομέτρων. Το καθαρόαιμο ηλεκτροκίνητο e-Golf διαθέτει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 115 ίππων . Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 24,2 kWh εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 140 χλμ./ώρα.

To e-up! και το e-Golf διαθέτουν διάφορους εναλλακτικούς τρόπους φόρτισης γιατί για να παραμένουν συνέχεια σε κίνηση, πρέπει να εξασφαλίζεται η επαρκής φόρτιση της ενσωματωμένης μπαταρίας ιόντων λιθίου.

Ειδικότερα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW, το e-Up!  προσφέρεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 82 ίππων και ροπής 210Nm. Έχει εξαιρετικές επιδόσεις, με τα 0-100χλμ/ώρα να έρχονται σχεδόν σε 8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του αγγίζει τα 130χλμ/ώρα.

Προσφέρεται με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, Cruise Control, ζάντες αλουμινίου 15″, αισθητήρες παρκαρίσματος, θερμαινόμενα καθίσματα,  καθώς και φρένο έκτακτης ανάγκης.

Το πιο σημαντικό, ότι, το μέσο κόστος κατανάλωσης είναι στα 1,10 ευρώ/100 χλμ. Η φόρτιση του μοντέλου πραγματοποιείται μέσα σε 9 περίπου ώρες μέσω οικιακής πρίζας ενώ όταν πραγματοποιείται φόρτιση μέσω του wallbox  – που δίνεται δώρο μαζί με την αγορά  – ο χρόνος μειώνεται στις 6 ώρες. Μια πλήρης φόρτιση μπορεί, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, να προσφέρει στο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο αυτονομία έως και 160χλμ/ώρα.

Να σημειωθεί,  ότι ο μέσος όρος χιλιομέτρων που διανύει καθημερινά ο μέσος ευρωπαίος οδηγός είναι στα 50 χιλιόμετρα.

Το e-up! διαθέτει  τρία οδηγικά προφίλ (normal, eco και eco+) και πέντε επίπεδα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση για βέλτιστη διαχείριση ενέργειας και αυτονομίας.