Στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας, η Renault θα κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας με την παγκόσμια πρώτη εμφάνιση του ARKANA. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κουπέ – crossover μοντέλο, που εκτός από την κομψότητα που αποπνέει διαθέτει και τη στιβαρότητα ενός σύγχρονου SUV. Το όνομά του προκύπτει από το λατινικό «Arcanum», που σημαίνει «μυστικό».

Tο ARKANA δημιουργήθηκε, όπως αναφέρει και η φίρμα, για να καλύψει τις ιδιαίτερα απαιτητικές – και πολυσχιδείς – ανάγκες των καταναλωτών. Για αυτό το λόγο το νέο μοντέλο διαθέτει διττό χαρακτήρα που συνδυάζει την κομψότητα ενός σεντάν με τη στιβαρότητα ενός SUV.

Στα πιο ξεχωριστά του στοιχεία είναι η μεγάλη απόσταση από το έδαφος , οι μεγάλοι τροχοί των 19 ιντσών, στοιχεία που υπόσχονται άνεση κίνησης σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Laurens Van den Acker, Αντιπρόεδρος Εταιρικού Σχεδιασμού του Groupe Renault: «Κατά το σχεδιασμό σεβαστήκαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Renault, δημιουργώντας ένα design δυνατό, με έντονο χαρακτήρα αλλά και αισθησιασμό που περιβάλλεται από μία αύρα γαλλικής αισθητικής».

Το νέο μοντέλο θα παράγεται και θα διατίθεται σε πολλές διαφορετικές χώρες παγκοσμίως.  Ξεκινώντας από τη Ρωσία μέσα στο 2019, η παραγωγή και η διάθεσή του θα εξαπλωθεί αργότερα  στην Ασία και σε άλλες περιοχές, υιοθετώντας τον ίδιο σχεδιασμό, αλλά με προϊοντικές εφαρμογές προσαρμοσμένες στις εκάστοτε τοπικές ιδιαιτερότητες.