Στις λεπτομέρειες μπορεί να κριθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη, σύμφωνα με τον προπονητή της Μπενφίκα, Ρουί Βιτόρια, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να επιβάλουν το ρυθμό τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός:

Για το στυλ παιχνιδιού που περιμένει: «Περιμένω ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μάχονται καλά και να έχουν στόχο τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπει συγκεντρωμένος στην άμυνα, δεν θα παίξει αμυντικά, επειδή ξέρουν ότι η Μπενφίκα κάνει γκολ σε όλα σχεδόν τα ματς. Θα έχει ενδιαφέρον. Είναι δύο ομάδες που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, πέρα από την ατομική ποιότητα που μπορεί να υπάρχει».

Για το αν είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για τη Μπενφίκα: «Όλα είναι σημαντικά, το κάθε παιχνίδι. Όταν εκπροσωπούμε τη φανέλα της Μπενφίκα, η μόνη σκέψη πρέπει να είναι η νίκη. Τα θέματα των χρημάτων δεν με αφορούν και δεν είμαι ειδικός».

Για τον Σάλβιο και την πιθανότητα να αγωνιστεί: «Ο Σάλβιο προπονήθηκε κανονικά σήμερα. Θα έχουμε συνάντηση με τους γιατρούς για να δούμε τι θα κάνουμε. Θα αποφασίσουμε πριν την έναρξη του ματς αν θα παίξει ή όχι».

Για τον παράγοντα κούραση λόγω των διαδοχικών παιχνιδιών: «Η αλήθεια είναι ότι παίζουμε αρκετά ματς σε μικρό χρονικό διάστημα. Βλέπω όμως ότι οι παίκτες μου ανταποκρίνονται καλά και επανακτούν τη φυσική τους κατάσταση εύκολα. Θα θέλαμε παραπάνω χρόνο σίγουρα, αλλά δεν είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας αυτό. Το μυαλό και η ικανότητα θα βοηθήσει αύριο. Δεν θα πω ποιοι θα παίξουν στο παιχνίδι, αλλά δεν θα παίξει ρόλο ο παράγοντας κούραση».

Για τη δήλωση των Μάτος και Λουτσέσκου ότι δεν θα περιμένουν τη Μπενφίκα και θα κάνουν το παιχνίδι τους; «Η δική μου στρατηγική δεν εξαρτάται από αυτό. Ο ΠΑΟΚ θα ψάξει το γκολ, σίγουρα. Στον πρώτο αγώνα είχαμε πολλές ευκαιρίες. Αν τώρα έχουμε τις μισές ευκαιρίες από αυτές το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολος αγώνας αλλά ξέρουμε ότι έχουμε ποιοτική ομάδα με ικανότητες να σκοράρει. Θα είναι όμορφο παιχνίδι και η ομάδα που θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες θα πάρει την πρόκριση».

Για τον Ραμίρες και τις πιθανότητες να μπει στο ρόστερ: «Δεν σχολιάζω παίκτες που δεν είναι στην ομάδα επίσημα. Οπότε δεν θα σχολιάσω κάτι, ειδικά πριν από τέτοιο ματς».

Για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο παιχνίδι: «Εμείς δουλεύουμε σκληρά και πιστεύουμε στην ιδέα που έχουμε για το πως πρέπει να παίξουμε. Το κάνουμε από πέρυσι και το κάνουμε και φέτος. Παίζουμε με τον ίδιο τρόπο και ο δικός μας τρόπος είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες με πάρα πολλούς τρόπους. Ξέρουμε πότε θα κάνουμε τι και πως θα επιτεθούμε. Έχουμε κάνει καλά ματς και το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ παίξουμε καλά και για αυτό δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε».

Για το αν νιώθει ότι είναι σε ένα… φιλικό περιβάλλον και ποια είναι η γνώμη για τους Έλληνες παίκτες: «Θα είναι ένα γεμάτο γήπεδο. Θα είναι έντονη η ατμόσφαιρα, αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Έχουμε παίξει και άλλα ματς σε καυτές έδρες. Όσον αφορά τους παίκτες είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον Σάμαρη αλλά και με τον Βλαχοδήμο που ήρθε τώρα. Παρακολουθώ και τον Βιεϊρίνια, τον Βαρέλα, ακόμα και τον προπονητή Φερνάντο Σάντος. Ωστόσο, η κάθε ομάδα θα κυνηγήσει τα συμφέροντα της».