Πρόκληση για τους πολίτες χαρακτηρίζει την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου η ΝΔ, σε ανακοίνωση της στην οποία αναφέρεται σε «υπόγειες μεθοδεύσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης : «Ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις».

Η απόφαση

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή έγινε δεκτή  η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Αριστείδης Φλώρος, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση Energa – Hellas Power, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για κατηγορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας και αφού διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας του άνω του 65%. Συγκεκριμένα, φέρεται να αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Επίσης, ο 39χρονος τον περασμένο Μάρτιο είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

Διαβάστε επίσης

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος