Σε ανακοινώσεις αναφορικά με μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση στις πληγείσες περιοχές, θα προβεί την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Θα προηγηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργού Υποδομών, της Περιφερειάρχου Αττικής, των δασαρχών της Αττικής, τους γενικούς διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στο μεταξύ το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός είχε τρίωρη συνάντηση, με συντονιστικές επιτροπές κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές του Ματιού και του Νέου Βουτζά. Επρόκειτο για μια «επικοδομητική» όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο Twiter, τονίζοντας επίσης ότι κανένας και τίποτα δεν θα ξεχαστεί.

«Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, σχεδόν τριών ωρών, με συντονιστικές επιτροπές κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές, Μάτι και Νέος Βουτζάς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας: «Με ειλικρινή αγωνία μου έθεσαν μια σειρά από εύλογα αιτήματα για να κερδίσουμε τη μάχη της αποκατάστασης. Δεσμεύτηκα ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για τη κάλυψη των αναγκών όλων των κατοίκων. Κανένας και τίποτα δε θα ξεχαστεί».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Χρήστος Σπίρτζης.