Ο άτυχος άντρας ένιωσε αδιαθεσία καθώς ταξίδευε και έψαξε απεγνωσμένα για Κέντρο Υγείας. Το βρήκε στα Καμένα Βούρλα, αλλά… ήταν κλειστό.

Αγωνιώδης αναζήτηση με τραγικό τέλος, είχε η περιπέτεια ενός 42χρονου το απόγευμα της Κυριακής στην Εθνική Οδό.

Ο 42χρονος ταξίδευε μόνος του στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με προορισμό την Καρδίτσα, όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και μπήκε στα Καμένα Βούρλα, αναζητώντας το Κέντρο Υγείας.

Φτάνοντας στη διασταύρωση προς Καινούριο όπου βρίσκεται το κλειστό Κέντρο Υγείας της περιοχής – «φάντασμα» όπως το έχει χαρακτηρίσει παλαιότερα η ΠΟΕΔΗΝ – απελπισμένος σταμάτησε διερχόμενο οδηγό ζητώντας βοήθεια. Ο τελευταίος κάλεσε άμεσα την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όταν όμως έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο ο άνδρας είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Είχαν προειδοποιήσει

Με τις σειρήνες να ουρλιάζουν, το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το νοσοκομείο Λαμίας την ίδια ώρα που γίνονταν προσπάθειες να τον επαναφέρουν, ενώ άλλο ασθενοφόρο με γιατρό και μηχάνημα έφευγε από Λαμία για να κερδηθεί χρόνος. Τελικά, παρά τις προσπάθειες των διασωστών, ο 42χρονος κατέληξε, φέρνοντας με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη λειτουργίας του «σύγχρονου» ΚΥ που είχε εγκαινιάσει το 2009 ο Αβραμόπουλος.

Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ σε μία από τις πολλές καταγγελίες της προς τη σημερινή κυβέρνηση είχε ζητήσει η οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να ξεκινούσε από τα Κέντρα Υγείας, ανάμεσά τους και το «ΚΥ – Φάντασμα των Καμένων Βούρλων», για το οποίο τόνιζε: «Με τη λειτουργία του θα εξυπηρετούσε χιλιάδες πολίτες, επισκέπτες που τώρα είναι αναγκασμένοι να διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Κινδυνεύει η ζωή των έκτακτων περιστατικών λόγω καθυστερήσεων στις διακομιδές».

Εξίσου δραματική ήταν και η έκκληση πριν από μερικές ημέρες του πρώην υφυπουργού Υγείας Αθανάσιου Γιαννόπουλου, ο οποίος ήλπιζε «ότι κάποιοι υπεύθυνοι θα συγκινηθούν για να δώσουν λύσεις», θεωρώντας «τραγικό το ΚΥ Καμένων Βούρλων να είναι ερμητικά κλειστό».

Πηγή: lamiareport.gr