Χρειάζεται απύθµενο  θράσος για να ισχυρίζεται όσα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργικός εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας για «ΤΑ ΝΕΑ» στα κοινωνικά δίκτυα και να λέει ότι αισθάνεται… ντροπή επειδή κάνουν το έργο τους για µια ακόµα φορά: αποκαλύπτουν, δηλαδή, την προχειρότητα µε την οποία η σηµερινή κυβέρνηση αντιµετωπίζει την εθνική τραγωδία της περασµένης Δευτέρας. Κι επειδή αµφισβητεί ότι ο αριθµός των νεκρών και των αγνοουµένων αλλάζει, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω (!), σχεδόν από µέρα σε µέρα, δεν έχει παρά να διαβάσει το σηµερινό ρεπορτάζ για να καταλάβει το αλαλούµ που επικρατεί ακόµα και σε αυτό το τόσο ευαίσθητο θέµα.

«ΤΑ ΝΕΑ» έκαναν επί δεκαετίες, κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να καταγράφουν τα γεγονότα, να ελέγχουν την – κάθε – εξουσία, να στηρίζουν τη Δημοκρατία και να υπηρετούν τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Γιώργο Τσίπρα, καλά θα κάνει αυτές τις δύσκολες ώρες να σιωπά, να εργάζεται για να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων μας από το όποιο πόστο ευθύνης του και – όταν βρίσκει χρόνο – να ενημερώνεται.

Κι ας µη λειτουργεί ως τιµητής. Ειδικά όταν είναι πρόσφατα τα δηµοσιεύµατα που αφορούν µια συνέντευξη από το παρελθόν – που επανήλθε στη δηµοσιότητα – γνωστού αντιστασιακού για την παρουσία του πατέρα του στην Κρήτη την περίοδο της Επταετίας, για τα έργα που αναλάµβανε στο νησί, αλλά και για το γεγονός ότι ορίσθηκε «παράγοντας» του Παναθηναϊκού επί αλήστου, όταν άλλα µέλη της οµάδας του συλλαµβάνονταν. Κι ας καταλάβει ότι στη ζωή δεν ξεπερνιούνται όλα, όπως, για παράδειγµα, µια πλαστή φορολογική ενηµερότητα.