Η Ομοσπονδία τουριστικών πρακτόρων FedHATTA στηρίζει την πανελλήνια διοργάνωση «Φέτα 2018» που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο μεταξύ 14-16/9, με σκοπό αφ’ ενός να κατοχυρωθεί το προϊόν ως καθαρά ελληνικό προϊόν (ΠΟΠ) αρχικά στη συνείδηση των Ελλήνων, αλλά και όλων των καταναλωτών, και αφετέρου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις δικτύωσης, προώθησης, κινητοποίησης νέων επιχειρηματιών.

Αυτό που διακρίνει η Ομοσπονδία FedHATTA, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «είναι μια άριστη ευκαιρία δημιουργίας ενός νέου τουριστικού προϊόντος, το οποίο υποστηρίζει έμπρακτα τον δωδεκάμηνο τουρισμό, αλλά και προωθεί σε μια ευρεία γκάμα τουριστών μια μορφή αγροτουρισμού».

Στις περιοχές που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «Δρόμοι της Φέτας», ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει γραφικούς προορισμούς, να επισκεφθεί ονομαστά τυροκομεία, να δοκιμάσει το προϊόν στον χώρο που παράγεται και να γνωρίσει τους ανθρώπους που το φτιάχνουν.

«Αρχίζοντας τη δημιουργία των «Δρόμων της Φέτας» από την Ελασσόνα με το φυσικό κάλλος, και φυσικά τον Ολυμπο (περιοχή παραγωγής της φέτας), αγγίζουμε τομείς που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων για τους επισκέπτες της χώρας μας: Ιστορία, Πολιτισμός, Μύθος, Περιήγηση, Δραστηριότητες».

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι σύντομα θα μπορέσει να παρουσιάσει αυτό το σημαντικό εργαλείο στους επαγγελματίες του τουρισμού της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.