Η απόφαση της Σούπερ Λίγκας για αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος ήταν αναμενόμενη και δεν είναι τυχαίο πως οι πληροφορίες έκαναν λόγο για αναβολή πριν ακόμα ξεκινήσει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας Αρχής. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν λίγο μετά τις τέσσερις χθες το μεσημέρι, όταν επισημοποιήθηκε πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το πρωτάθλημα. Και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης ξεκαθάρισε μετά το τέλος της συνεδρίασης πως «αν οι ομάδες δεν είναι έτοιμες για ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα, τότε δεν θα ξεκινήσει».

Θα πρέπει λοιπόν εδώ να σημειωθεί πως το θέμα της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος πήρε μετάθεση για τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας στις 9 Αυγούστου. Μια συνεδρίαση στην οποία θα συζητηθεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και φυσικά η κλήρωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η απόφαση για αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος έχει να κάνει κυρίως με το θέμα των εφτά ομάδων που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτική στέγη, αλλά παράλληλα θα πρέπει να επισημάνουμε πως δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να πέσουν υπογραφές στην προκήρυξη. Αυτό άλλωστε επισήμανε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Λίγκας. Οι εξελίξεις λοιπόν στο θέμα της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος πάνε για τις 9 Αυγούστου αλλά στόχος της Λίγκας είναι να γίνει «σέντρα» στο πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής Βαγγέλης Μπαταγιάννης επισήμανε πως «γίνεται τεράστια προσπάθεια για ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα παρά το ότι δεν είναι πιεστικές οι ημερομηνίες. Γίνεται τεράστια προσπάθεια».

«Και άλλα κανάλια»

Το θέμα των ομάδων που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι αυτό που καίει τον συνεταιρισμό και επηρεάζει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος. Αμέσως μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης αναφέρθηκε στο ζήτημα των τηλεοπτικών, τονίζοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα κανάλια εκτός του Εpsilon.

«Μου έχει μεταφερθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς εκτός από το Epsilon. Απλά δεν είναι έτοιμες οι ομάδες να υπογράψουν συμβάσεις. Υπάρχουν προτάσεις αλλά οι ομάδες που είναι χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο θέλουν να τις εξετάσουν και να τους δοθεί ένας χρόνος για να τις εξετάσουν», υποστήριξε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας.

Οπως προαναφέραμε, το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στη συνεδρίαση της 9ης Αυγούστου και ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής επισήμανε χαρακτηριστικά. «Θα γίνει γενική συνέλευση για να εγκριθεί η προκήρυξη και να γίνει η κλήρωση. Οι ομάδες θα αποφασίσουν, δεν θα αποφασίσω εγώ. Αν οι ομάδες δεν θέλουν να αρχίσει το πρωτάθλημα γιατί δεν είναι έτοιμες, τότε το πρωτάθλημα δεν θ’ αρχίσει. Μην ξεχνάτε, παλιά οι ομάδες ήταν έτοιμες και δεν ήταν έτοιμοι άλλοι. Δεν τα λέτε αυτά όμως; Παλιά περιμέναμε τι θα δίνει ο επόπτης και τι οι διαιτητές για να αρχίσει το πρωτάθλημα. Γίνεται προσπάθεια για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καλύτερο από τις άλλες χρονιές».

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ρωτήθηκε και για τις συζητήσεις της Σούπερ Λίγκας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη: «Εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ναυαγήσουμε μία πρόταση με τον οποιονδήποτε. Ο υπουργός μάς ευχήθηκε καλό καλοκαίρι, δυστυχώς δεν είχαμε καλό καλοκαίρι. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός έχει άλλα θέματα να λύσει. Την πρόταση του υπουργού τη συζητήσαμε, τη δεχθήκαμε κατά 9/10 και θεωρώ ότι ακόμη υπάρχει τρόπος και χρόνος να τη συζητήσουμε».

Τέλος ο επικεφαλής της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος μίλησε και για τις επαφές της Σούπερ Λίγκας με την Football League, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά. «Αν έχουμε κάποια πρόταση να θέσουμε θα κάνουμε τη συζήτηση με τη Football League (σ.σ. αφορά το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν). Αν οι προκηρύξεις τέμνονται, θα το λύσει το θέμα η ΕΠΟ».

«Μεγάλη προσπάθεια»

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι οι εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών παραμένουν στο επίκεντρο και αν βρεθεί λύση μέχρι τις 9 Αυγούστου, τότε είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος στην προγραμματισμένη ημερομηνία. Αυτό θα είναι το ιδανικό σενάριο και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης τόνισε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ξεκινήσει πρωτάθλημα στις 25 του επόμενου μήνα. Αυτή την στιγμή πάντως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι και όλοι περιμένουν τα νεότερα από τις επαφές των ομάδων που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αν για παράδειγμα βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα πριν από τις 9 Αυγούστου, τότε αυξάνονται και οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος στην επόμενη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας.