Οι λογιστές «βομβάρδισαν» χθες με μηνύματα τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κώστα Κόλλια σχετικά με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ολοι ζητούσαν να παρέμβει στην Κατερίνα Παπανάτσιου και στον Γιώργο Πιτσιλή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των προστίμων λόγω εκπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων, αφού πολλές δηλώσεις θα έμεναν εκτός προθεσμίας. Οι λογιστές τις τελευταίες ημέρες είχαν επισημάνει τις αρρυθμίες που εμφάνιζε το Taxisnet και τα προβλήματα που δημιουργούσε στη δουλειά τους με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

Ο Κώστας Κόλλιας απάντησε στους λογιστές με ανάρτησή του στο Facebook λέγοντας ότι βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με την υφυπουργό Οικονομικών και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ και τους έχει εξηγήσει ότι αν δεν κάνουν κάτι άμεσα μεγάλος αριθμός δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων θα μείνει εκτός συστήματος και αναγκαστικά θα επιβληθούν πρόστιμα. Πρόστιμα, όπως λέει, άδικα λόγω των πολλών αστοχιών του συστήματος του Taxis.
Επιδότηση Μπακογιάννη για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη χιλιάδων οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών της Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Οπως ανακοίνωσε, η Περιφέρεια υπέγραψε σύμβαση με τη ΔΕΗ για την παροχή εφάπαξ επιδότησης σε δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου οι οποίοι, ταυτόχρονα, βρίσκονται και σε διακανονισμό οφειλών με τη δημόσια επιχείρηση. Προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης να είναι ενήμεροι στις 30 Ιουνίου και να παραμένουν συνεπείς ως προς τις οφειλές τους στις 31 Αυγούστου του 2018. Το ποσό της εφάπαξ επιδότησης ανέρχεται στα 100 ευρώ για γονείς με τρία προστατευόμενα παιδιά και στα 150 ευρώ για άτομα με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια ανέργους, άτομα με αναπηρία και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Διακρίσεις βλέπουν σε εγκύκλιο της ΑΑΔΕ

Μια πρόσφατη εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία κάνει λόγο για διακρίσεις. Η επίμαχη εγκύκλιος αφορά τις οδηγίες που δόθηκαν στις εφορίες για τον έλεγχο των εγγράφων υπηκόων τρίτων χωρών σχετικά με τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Ενωση, οι φορολογικές Αρχές θεωρούν κατά τεκμήριο, δηλαδή μέχρι διασταυρώσεως και αποδείξεως του εναντίου, πλαστά όσα δημόσια έγγραφα προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες. Και σημειώνει ότι «μια ανεξάρτητη Αρχή, σε επίδειξη εξαιρετικής αυτογνωσίας, συγκαταλέγει σ’ αυτές τις «ύποπτες» χώρες την ίδια την Ελλάδα. Ελληνικά δημόσια έγγραφα θα στέλνονται προς επαλήθευση, με μόνο κριτήριο το ότι τα καταθέτει και τα επικαλείται αλλοδαπός. Νομιμόφρονες και απολύτως τακτοποιημένοι αλλοδαποί θα βλέπουν τις φορολογικές εκκρεμότητές τους να καθυστερούν ενώ εκείνες των ημεδαπών θα προωθούνται κανονικά».