Σε συμφωνία συνεργασίας με τον χρηματοπιστωτικό οίκο της Pimco προχώρησε η Attica Bank, καθώς η Pimco επιλέχθηκε ως προτιμώμενος επενδυτής για την ανάληψη της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου ονομαστικής αξίας 700,5 εκατ. ευρώ της δεύτερης τιτλοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και πιστώσεων της τράπεζας.

Αυτό ανακοίνωσε χθες, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας, ο πρόεδρός της Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τονίζοντας ότι με τη συμφωνία αυτή η Attica Bank μειώνει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά της από 37% στο 20%, περίπου. Οπως δήλωσε χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, η Attica Bank εξασφάλισε το σύνολο των προβλεπόμενων κεφαλαίων της, τα οποία συμποσούνται σε περίπου 140 εκατ. ευρώ μετρητά και 100 εκατ. ευρώ επιπλέον από την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του ελληνικού Δημοσίου με έκδοση ισόποσου ομολογιακού δανείου.

Ετσι επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε θέσει η τράπεζα για υπερκάλυψη των δεικτών κεφαλαιακής της επάρκειας και πλέον θα επικεντρωθεί στο κύριο έργο της που αφορά την πλήρη ψηφιοποίησή της, την παροχή υψηλών προδιαγραφών ψηφιοποιημένων υπηρεσιών στους πελάτες της και στους καταθέτες της, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά. Επίσης θα προχωρήσει σε μεταβίβαση μέρους των μετοχών του ΕΦΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Attica Bank και για την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο στρατηγικού επενδυτή.