«Η σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών και απαράδεκτη κράτησή τους, αποτελεί μια πολιτική επιλογή από την πλευρά της Τουρκίας, του Ερντογάν συγκεκριμένα» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι παρόμοια ζητήματα λύνονται συνήθως «με ένα απλό τηλεφώνημα» συμπληρώνοντας ότι : «Ο Ερντογάν, το ενέταξε στην κλίμακα της έντασης που θέλει να έχει με τη χώρα μας».
Συνεχίζοντας ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι ότι «η αντιμετώπιση του ζητήματος γίνεται σε δύο επίπεδα και στο δικαστικό και στο πολιτικό. Σε ό,τι αφορά το δικαστικό και παρουσία έχουμε, συνεργάζονται οι οικογένειες με κάποιο δικηγορικό γραφείο. Η νομική συμπαράσταση υπάρχει, η αξίωση μας να απαγγελθεί η όποια κατηγορία είναι συνεχής. Επί της πολιτικής αντιμετώπισης δεν υπάρχει συνάντηση πολιτική, στρατιωτικοπολιτική όπου να μην έχει τεθεί το θέμα».
Τέλος ο ίδιος σημείωσε ότι «διεκδικώντας και την πολιτική παρέμβαση αλλά και τη νομική διαδικασία πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε θα γίνει αυτό».
- «Η ευθύνη για την πατρίδα αφορά όλους»: Βίντεο-πρόσκληση του ΓΕΣ για την εθελοντική στράτευση των γυναικών – Η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής
- Η ΕΕ διαθέτει 100 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο
- Τορούν 2026: Με Τεντόγλου – Καραλή κι ακόμη έξι αθλητές η αποστολή για το Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου