Λένε πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και το νόημα της ελληνικής παροιμίας επιβεβαιώθηκε τις προάλλες στη Μόσχα… Ενώ λοιπόν η FIFA ανακοίνωσε ότι δεν ανιχνεύθηκε κανένα θετικό δείγμα στους 2.037 ελέγχους ντόπινγκ που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, οι Ρώσοι πρέπει να αποδεικνύουν συνεχώς ότι δεν είναι ελέφαντες κι ας σέρνουν μια προβοσκίδα να, με το συμπάθιο!

Το σκάνδαλο του ντόπινγκ χάλασε τη μόστρα τους τα τελευταία χρόνια και το πλήρωσαν ακριβά με τον αποκλεισμό της ομάδας του στίβου από τους Θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2016, την περιορισμένη και επιλεκτική συμμετοχή τους στους εφετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τη διεθνή διαπόμπευση. Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου αποκαταστάθηκαν από τη ΔΟΕ, αλλά δεν έχουν αποτινάξει τη στάμπα.

Τις προάλλες ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ αποχώρησε από μια συνέντευξη Τύπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ερωτήσεις των γερμανών δημοσιογράφων που αφορούσαν το ντόπινγκ. «Θα μιλήσω μόνο για πράγματα που αποδεικνύονται» είπε εκνευρισμένος ο προπονητής της ρωσικής ομάδας και έπεσαν τα μεγάλα μέσα για να μεταπεισθεί και να ξανακαθίσει στο πάνελ.

Δεν ήμουν παρών στη σκηνή, ωστόσο έχω υπάρξει αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς σε μια ανάλογη, η οποία εκτυλίχθηκε πριν από τριάντα δύο χρόνια στη Μαδρίτη.

Μεσούντος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FINA το 1986 οι αμερικανοί δημοσιογράφοι ως… άπιστοι Θωμάδες άνοιξαν μια τέτοια κουβέντα με τον αρχιπροπονητή της ομάδας της Ανατολικής Γερμανίας, η οποία είχε σαρώσει τα χρυσά μετάλλια και τα ρεκόρ στη διοργάνωση. «Μπορείτε να μας πείτε για ποιον λόγο οι κολυμβήτριές σας έχουν βαριά φωνή;» τον ρώτησαν με σαφή υπονοούμενα για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών που αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά, αλλά ο ανατολικογερμανός προπονητής δεν μάσησε…

«Κοιτάξτε, εδώ τις φέραμε για να κολυμπήσουν και όχι για να… τραγουδήσουν» απάντησε και η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε μέσα σε χαχανητά!