«Καθησύχασε» τον συγκυβερνώντα υπουργό Αμυνας ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντάς του ότι δεν σκοπεύει να γίνει «ο Καμμένος του ΣΥΡΙΖΑ» κι έτσι θα μπορεί να παίρνει το Σούπερ Πούμα για να πετάγεται μέχρι το εξοχικό του στην Ικαρία. «Εμείς έχουμε άλλα σχέδια κι άλλες αρχές» συμπλήρωσε με νόημα. Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του και προς τον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι μετέτρεψε τη Βουλή σε προεκλογικό μπαλκόνι και πως αν παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση από τα θεωρεία ξένοι επενδυτές, τότε θα έφευγαν τρέχοντας από τη χώρα. Σε μια προσπάθεια ισορροπιών, ωστόσο, στηλίτευσε τους υψηλούς τόνους και τη μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη, λέγοντας πως αντί να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα για την οικονομία, αυτοί έβγαλαν το άχτι τους για τους πολιτικούς τους αντιπάλους. «Εμείς λέμε όχι στον διχασμό και όχι στα τριτοκοσμικά πειράματα των αριστερών πολυτελείας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση στην ελληνική οικονομία, υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται να ανέβει πέντε «βουνά»: την άρση των capital controls, το κομματικό κράτος, τη γραφειοκρατία, την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης και το διχαστικό πολιτικό σκηνικό.

Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ. Τη βεβαιότητά του ότι η κυβέρνηση πριν προκηρύξει εκλογές θα ετοιμάσει κι άλλες φιέστες για να γιορτάσει πανηγυρικά την έξοδο στις αγορές εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία της γραβάτας» τις αποφάσεις για το χρέος, λέγοντας ότι επί της ουσίας η κυβέρνηση δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά το έκρυψε κάτω από το χαλί και το μετέθεσε στις επόμενες γενιές. «Μεταθέσατε το πρόβλημα στο μέλλον όπου θα είστε πολιτική ανάμνηση» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι τρεις επόμενες γενιές θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση.

Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ. Ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις των συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου. «Λέτε πως δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίσατε, όπως και το 2015 λέγατε ότι θα σκίσετε τα Μνημόνια» τόνισε. Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αποκαλεί ακροδεξιούς όσους διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών ζητώντας δημοψήφισμα. «Εξευτελίσατε την Αριστερά και δυστυχώς εξευτελίσατε τη χώρα» συμπλήρωσε.

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι έρχονται προφυλακίσεις για βουλευτές της ΝΔ, τους οποίους χαρακτήρισε «ψευδομακεδονομάχους», ενώ αποκάλεσε τους βουλευτές του Ποταμιού «κοινοβουλευτικές καβάτζες του Σόρος».