Ενώ συμπληρώθηκε ένας μήνας από την καταστροφή που προκάλεσε η σφοδρή έκρηξη του Ηφαιστείου Φουέγο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 113 άνθρωποι, η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Γουατεμάλας αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των αγνοουμένων κατά τα δύο τρίτα και πλέον, στους 332 ανθρώπους.
Οι αρχές συγκέντρωσαν στοιχεία από νοσοκομεία, καταφύγια, σχολεία, ληξιαρχεία, από τις εταιρείες κοινής ωφέλειας και από το υπουργείο Υγείας πριν καταλήξουν σε αυτόν τον νεότερο απολογισμό, εξήγησε η υπηρεσία Εθνικού Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστροφών (CONRED) σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.
Μέχρι την Τετάρτη, οι αρχές εκτιμούσαν πως 197 άνθρωποι αγνοούνταν μετά την έκρηξη στο Ηφαίστειο Φουέγο και τις εκλύσεις λάβας, τέφρας, πυρακτωμένων βράχων και αερίων, αναβλημάτων που αποκαλούνται πυροκλαστικές ροές, από την 3η Ιουνίου. Αυτή ήταν η εντονότερη ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Φουέγο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.
Στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, ορισμένοι έχασαν σχεδόν ολόκληρες τις οικογένειές τους, τόνισε η CONRED.
Το ηφαίστειο, ο κρατήρας του οποίου βρίσκεται σε υψόμετρο 3.763 μέτρων, είναι ένα από τα αρκετά ενεργά από τα συνολικά 34 στην επικράτεια της Γουατεμάλας. Απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αντίγουα, την πόλη της αποικιακής εποχής η οποία έχει ανακηρυχθεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.
- Ρήξη στην οικογένεια Μπέκαμ: Ο Μπρούκλιν θα επικοινωνεί μόνο μέσω δικηγόρων με τους γονείς του
- Έκλεισε ο δρόμος Ηγουμενίτσας-Φιλιατών λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά – Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Παραποτάμου
- Βαλένθια – Μονακό 92-101: Μεγάλη νίκη για την ομάδα του Σπανούλη κόντρα στους Ισπανούς με 100άρα







