Η επιλογή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να εμφανίζεται συνέχεια με γιλέκο στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας εκτόξευσε τις πωλήσεις του συγκεκριμένου ανδρικού αξεσουάρ κατά 35% στη Βρετανία. Ο Σάουθγκεϊτ έχει επιρροές από τον παππού του, Αρθουρ Τολ, ο οποίος είχε υπηρετήσει στους πεζοναύτες και λάτρευε τα γιλέκα. Βέβαια δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με τις στυλιστικές επιλογές του προπονητή της Αγγλίας. Το περιοδικό «Esquire» έγραψε ότι τέτοια γιλέκα φορούν συνήθως τινέιτζερ που θέλουν να δείχνουν μεγαλύτεροι από την ηλικία τους. Τον παρομοίασε επίσης με παίκτη του σνούκερ και σερβιτόρο σε φθηνή πιτσαρία.

Η «Τέλεγκραφ» και η «Μίρορ» θεωρούν, πάντως, τον Σάουθγκεϊτ πιο καλοντυμένο προπονητή του Μουντιάλ.

Διαζύγιο

Για ποιον λόγο χωρίζει ένα ζευγάρι; Για πολλούς θα απαντήσετε. Ναι, αλλά και για τον Λιονέλ Μέσι; Συνέβη κι αυτό στη Ρωσία, όπου ένα ανδρόγυνο οδηγήθηκε σε διαζύγιο επειδή η σύζυγος έκανε συνεχώς άσχημα σχόλια για τον Μέσι! Η κυρία, όπως υποστήριξε ο σύζυγος, ήταν φαν του Κριστιάνο Ρονάλντο και της Πορτογαλίας. Γνωρίστηκαν το 2002 παρακολουθώντας μαζί με μεγάλη παρέα ματς του Μουντιάλ σε ένα μπαρ. Υστερα από 14 χρόνια το ποδόσφαιρο τους χώρισε…

Οπου φτάνει το πάπλωμα

Νοικοκύρης είναι ο Χρήστος Πανόπουλος. Μπορεί να έχει πετσοκόψει το μπάτζετ της Ξάνθης τα τελευταία χρόνια, αλλά τηρεί τις συμφωνίες του. Και για να επιβεβαιώνει κάθε φορά την οικονομική του συνέπεια, απλούστατα απλώνει τα πόδια του μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά του. Από αυτή τη φιλοσοφία προκύπτει –όπως μαθαίνω –και η τωρινή στασιμότητα που παρατηρείται στον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Ο Πανόπουλος θέλει να έχει πλήρη εικόνα για τα έσοδα, ώστε να καθορίσει ακολούθως και τα έξοδά του. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως, η ομάδα βρίσκεται στο κίνημα των άστεγων τηλεοπτικά ΠΑΕ. Οπότε το αφεντικό δεν έχει εικόνα για τη Νο 1 πηγή εσόδων της εταιρείας και ως εκ τούτου τρενάρει τις αποφάσεις για τις δαπάνες.

Αμεση ανάγκη για χρήματα

Είναι σχεδόν… σοκαριστική η διαρροή που υπήρξε χθες από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Αλαφούζο. Δεν διαφωνεί κανείς πως μια Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μπορεί να κάνει και τέσσερις και πέντε μήνες να ολοκληρωθεί, όπως ελέχθη αρμοδίως. Ωστόσο, εδώ μιλάμε για μια ομάδα που οικονομικά είναι με την πλάτη στον τοίχο και δεν έχει περιθώρια να περιμένει. Χρειάζονται χρήματα αμέσως στα ταμεία για να ανασάνει. Το πεντάμηνο είναι τόσο μεγάλο διάστημα, που μπορεί η ομάδα να έχει «σκάσει».

Παραμονή

Ο Κωνσταντίνος Μουρίκης είναι φουνταριστός με ξεχωριστές ικανότητες. Με αυτόν στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής. Μετά τον νικηφόρο τελικό με την Προ Ρέκο, πολλά ειπώθηκαν περί μετακόμισής του στην Ιταλία. Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν ίσχυαν αυτά και ο πολίστας παραμένει στον Πειραιά. Αλλωστε, όταν βρίσκεσαι ψηλά, γιατί να πας χαμηλότερα;

Κατεβασμένα ρολά

Οσοι έχετε δουλειά στην ΕΠΟ, μην κάνετε τον κόπο να επισκεφθείτε σήμερα το Γουδί. Ούτε κάποια Ενωση. Ολα τα γραφεία είναι κλειστά, καθόσον υπάρχει η «ημέρα του ποδοσφαίρου». Αργία κανονική. Ξεχάσατε ότι πριν από ακριβώς 14 χρόνια η ελληνική εθνική ομάδα κατέκτησε το Euro; Χωρίς όμως να αξιοποιήσει τη μοναδική επιτυχία.
Μαζεμένα λάθη

Δεν παίζει που δεν παίζει εδώ κι έναν χρόνο στην εθνική ομάδα μπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, του έκατσε κιόλας η προχθεσινή κέντα και άντε μετά να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας!

Βεβαίως για την… προβοσκίδα δεν φταίει τόσο ο σταρ των Μπακς όσο οι φωστήρες που διοργάνωσαν την εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το καινούργιο ηλεκτρονικό παιχνίδι «ΝΒΑ2Κ19» (με τη φάτσα του να κοσμεί το εξώφυλλό του) και πραγματοποιήθηκε τη λάθος εποχή, τη λάθος ημέρα και κυρίως τη λάθος ώρα: απόγευμα, μεσούντος του Μουντιάλ, πάνω στον αγώνα Βραζιλία – Μεξικό, και δη ταυτόχρονα με τον επίσημο αγώνα της Εθνικής απέναντι στην Εσθονία στο Ταλίν, όπου κατά σύμπτωση «οργίαζε» ο αδερφός του Θανάσης Αντετοκούνμπο!

Να οργανωθούμε, όπως λέει κι ένα ανέκδοτο…