Με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό για 59η φορά στην ιστορία του και 23η συνεχόμενη ολοκληρώθηκε χθες στο κολυμβητήριο του Αλίμου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη με 483 βαθμούς, ενώ ο δεύτερος ΠΑΟΚ είχε 215 και ο τρίτος Εθνικός 170. Ο πειραϊκός σύλλογος ήταν φυσικά πρώτος τόσο στους άνδρες (275 β. έναντι 127,5 του Εθνικού), όσο και στις γυναίκες (208 β. έναντι 109,5 του ΠΑΟΚ).

Στη χθεσινή τελευταία ημέρα, πρωταγωνίστρια ήταν η Νανά Ντουντουνάκη η οποία πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. πεταλούδας με 58.25, βελτιώνοντας τη δική της επίδοση (58.27) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Παράλληλα, η Ντουντουνάκη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αυγούστου στη Γλασκώβη.

Η Ντουντουνάκη πέτυχε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα αγωνίσματα, κάτι που κατάφεραν και άλλοι κολυμβητές και κολυμβήτριες: Κριστιάν Γκολομέεφ, Νόρα Δράκου, Ανδρέας Βαζαίος, Κέλλυ Αραούζου και Δημήτρης Νέγρης. Ο τελευταίος πέτυχε ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ στα 800 μ. ελεύθερο, καθώς για πρώτη φορά κατέβηκε τα οκτώ λεπτά (7.58.48) πλησιάζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Σπύρου Γιαννιώτη (7.55.67).

Να σημειώσουμε ότι αποθεώθηκε ο Αντώνης Φωκαΐδης και μόλις ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 1.500 μ. η Αραούζου τού πρόσφερε ανθοδέσμη εκ μέρους όλης της ομάδας του Ολυμπιακού, καθώς αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του.

Οπως εξήγησε ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας Χριστόδουλος Χούμας, αναφερόμενος στις επιδόσεις, αρκετοί κολυμβητές και κολυμβήτριες ήταν επηρεασμένοι από τη συμμετοχή τους στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα, ενώ άλλα παιδιά προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχε και ο Νοτιοαφρικανός Κάμερον Βαν ντε Μπουργκ, χρυσός ολυμπιονίκης στο πρόσθιο στο Λονδίνο και το Ρίο.

Ο Βαν ντε Μπουργκ συνδύασε, όπως είπε, τη συμμετοχή του με τον γάμο του! «Ηρθα στην Αθήνα καθώς παντρεύομαι και μάλιστα η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα» εξήγησε.