Την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» που περιλαμβάνει αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση με στόχο να ψηφιστεί μέχρι το «κλείσιμο» της Βουλής για τα θερινά τμήματα στις 15 του μήνα.

Επίσης την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει η συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί πως θα ενημερώσει το Σώμα για τα αποτέλεσμα του τελευταίου Eurogroup.

Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με την αντιπρόεδρεια της Βουλής μετά την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένο απο τους ΑΝΕΛ, ο Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής ζήτησε κι έλαβε χρονική προθεσμία ως την Πέμπτη για να αποφασίσει αν θα παραδώσει μόνος του την έδρα. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η συγκυβέρνηση να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον αν δεν παραδώσει την έδρα επισημαίνοντας όμως ότι η πρόταση θα είναι κανονιστικού περιεχομένου. Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως ευελπιστεί να βρεθεί λύση σε αυτό το ζήτημα χωρίς να μπει σε θεσμική περιπέτεια η Ολομέλεια.