Η πλήρης ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του Θεμιστόκλειου Σταδίου του δήμου Πειραιά στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα ξεκίνησε μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Σημειώνεται πως το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του στίβου και των δύο κτηρίων του Σταδίου ενώ η ανακατασκευή πραγματοποιείται έπειτα από την εκπόνηση τεχνικής μελέτης από τον δήμο της πόλης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 1.373.721,69 ευρώ, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πειραιά.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας και ιδιαίτερα του Θεμιστόκλειου Σταδίου, καθώς πρόκειται για έναν αθλητικό χώρο, που επί πολλά χρόνια ήταν παραμελημένος με πολλά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, αναλάβαμε πρωτοβουλία προκειμένου το Θεμιστόκλειο να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο αθλητικό πολυχώρο», επεσήμανε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Υπενθυμίζεται πως το Θεµιστόκλειο Στάδιο αποτελείται από τον στίβο και δύο κτίρια, ένα ισόγειο επιφανείας 106 τ.µ. περίπου µε αποδυτήρια για τις ανάγκες του στίβου και ένα διώροφο επιφανείας 410 τ.µ. περίπου, το οποίο παραµένει κενό διότι έχει υποστεί ζηµιές από τους σεισµούς του 1999 και έκτοτε δεν έχει επισκευασθεί.

Σε ό,τι αφορά τον στίβο θα συντηρηθεί και θα αποκατασταθεί ο διάδροµος ταχύτητας καθώς και ο υπόλοιπος στίβος (χώρος σκαµµάτων, µπάσκετ), θα γίνουν εργασίες συντήρησης κερκίδων, κιγκλιδωµάτων και δικτύου αποχέτευσης οµβρίων και θα επιστρωθεί με συνθετικό χλοοτάπητα.

Στο ισόγειο κτίριο αποδυτηρίων θα γίνει καθαίρεση πλακιδίων και τοίχων, ανακαίνιση WC, διαµόρφωση WC ΑΜΕΑ, επιχρίσµατα – χρωµατισµοί, αντικατάσταση κουφωµάτων και επισκευή στέγης.

Στο διώροφο κτίριο θα ενισχυθεί ο φέρων οργανισµός και θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης, προκειμένου να λειτουργήσει ως γυµναστήριο. Προβλέπεται να δημιουργηθούν αίθουσες γυµναστηρίου, συγκροτήµατα αποδυτηρίων και WC, γραφείο προπονητών, ιατρείο και αποθήκη.