Ο εφιάλτης επέστρεψε στη Μάνδρα. Λίγους μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες με τους 24 νεκρούς, η χθεσινή καταιγίδα ανέδειξε για μια ακόμα φορά τη σκληρή πραγματικότητα. Παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις για αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν την περιοχή, η χθεσινοβραδινή καταιγίδα άνοιξε και πάλι τις πληγές.

Το πέρασμα της Νεφέλης σάρωσε τις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων που για μια ακόμα φορά βούλιαξαν στις λάσπες. Η καταιγίδα ξύπνησε εφιάλτες στους κατοίκους που αναγκάστηκαν πάλι να βγουν στους δρόμους και με ό,τι μέσον διαθέτουν για να ανοίξουν τα φρεάτια. Αλλοι προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους από τους πλημμυρισμένους δρόμους και να προστατεύσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, οι εξαγγελίες έπεσαν στο κενό καθώς δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού. Με το που ξεκίνησε η βροχή λίγο πριν από τις 9 το βράδυ άρχισαν να πλημμυρίζουν δρόμοι και σπίτια. Τα προβλήματα όσο περνούσε η ώρα γίνονταν εντονότερα. Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς το κέντρο δεχόταν συνεχώς κλήσεις για βοήθεια από πλημμύρες σε σπίτια και σε καταστήματα. Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ οι κλήσεις είχαν ξεπεράσει τις 40. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις απεγκλώβισαν πολίτες από σπίτια και από αυτοκίνητα.

Στην περιοχή έσπευσαν 20 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες καθώς και δυνάμεις της ειδικής ομάδας ΕΜΑΚ. Προληπτικά εστάλη και μια βάρκα με δύτες και ένα ερπυστιοφόρο όχημα.

Από τις πλημμύρες διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους Κοροπούλη και Ρόκα όπου στη φονική καταιγίδα του περασμένου Νοεμβρίου είχαν εντοπιστεί θύματα. Επίσης από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών – Θηβών από το ύψος του κόμβου της Μάνδρας και στο 34ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου.