To (επίσημο) τέλος της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο θα ανακοινωθεί μετά τη συνάντηση των προέδρων με τον έλληνα τεχνικό, με τις δύο πλευρές να χωρίζουν σαν φίλοι. Ο Ντέιβιντ Μπλατ, που δεν θα συνεχίσει στην Νταρουσάφακα την οποία οδήγησε στην Ευρωλίγκα μέσω της κατάκτησης του Eurocup, φαντάζει (και είναι) η ιδανική λύση. Ομως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν θέλουν να ξεφύγουν τόσο πολύ (κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ τουλάχιστον είναι οι απαιτήσεις του τον χρόνο) και συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, για μία όμως δύσκολη περίπτωση.

Ο ελληνικός κορμός

Από εκεί και πέρα η προτεραιότητά τους (ανεξαρτήτως προπονητή) είναι να διατηρήσουν, όσο το δυνατόν, αναλλοίωτο τον ελληνικό κορμό από τα τρία συμβόλαια που λήγουν (Σπανούλης – Παπανικολάου – Παπαπέτρου) με τις δύο πρώτες περιπτώσεις να φαντάζουν πιο εύκολες. Ο αρχηγός είναι δεδομένο ότι θέλει να κλείσει το συμβόλαιό του στην ομάδα που της άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία και το ίδιο θέλουν και οι πρόεδροι. Δεν θα τα χαλάσουν στο οικονομικό, ούτε (λογικά) στην επιθυμία του παίκτη για διετές συμβόλαιο. Οσο για τον νέο ρόλο του, ο Kill Bill είναι αρκετά ευφυής για να προσαρμοστεί και να μη χρειαστεί να παίζει και πάλι 30-33 λεπτά.

Παπανικολάου και Παπαπέτρου θέλουν να μείνουν. Σίγουρα ο ένας τουλάχιστον θα συνεχίσει, με τον πρώτο να είναι πιο κοντά.

n Μεταγραφικός οργασμός στο Ρέθυμνο. Μέσα σε ένα διήμερο απέκτησε τρεις Αμερικανούς. Τον 24χρονο Τζαμπρίλ Ντουράμ, τον 28χρονο Κάρλτον Γκάιτον και τον 23χρονο Κέβιν Μπρέισι.