Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία, γιατί υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που λέγαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχετικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε την ανάγκη να κλείσουμε τα θέματά μας στον Βορρά με πάγια πατριωτική θέση και να απλώσουμε το χέρι στους βόρειους γείτονές μας. Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία, αλλά δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Εξήγησε ότι «η συμφωνία υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που επιδιώκαμε τόσα χρόνια. Το όνομα το έχουμε δώσει εδώ και 25 χρόνια. Είναι κάτι που έχει παγιωθεί από όλες τις χώρες, ακόμα και τους συμμάχους μας».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου στη συμφωνία, είπε: «Έχω σεβασμό στην ανησυχία του κόσμου, έχω επαφή με τον κόσμο. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν δείξει δειλία, δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους».

Ερωτηθείς για τη στάση του απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής, απάντησε ότι «είναι πιο συντηρητικό από αυτό που θέλαμε» και ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την 1η Ιουλίου, χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι «Δεν μπήκαμε για να σιγουρέψουμε κάποια θέση, μπήκαμε μήπως σπρώξουμε τις παλαιότερες δυνάμεις στον νεωτερισμό».

Διέψευσε τις φήμες ότι θα συνεργαστεί στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα ρεπό του Καμμένου και, όταν ρωτήθηκε για προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ ή την Νέα Δημοκρατία, σε ενδεχόμενη αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, αρνήθηκε κατηγορηματικά ένα τέτοιο σενάριο.

«Ένας αρχηγός που τόλμησε να βγει μόνος του και να ιδρύσει κόμμα, πεθαίνει μαζί με το κόμμα του. Αν το κόμμα του πεθάνει. Όμως η περίπτωσή μου δεν είναι αυτή. Πιστεύω ότι το Ποτάμι δε θα πεθάνει» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.