Το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα! Το θεατράκι της γειτονιάς τους στην Καλλιθέα Σερρών ομόρφυνε με τη προσπάθεια, την αγάπη και το μεράκι των μικρών μαθητών του 7ου και 10ου Νηπιαγωγείων Σερρών.

Όπως, άλλωστε, λένε οι «πρωταγωνιστές» αυτής της δράσης ένα στολίδι της πόλης και της γειτονιάς τους πλέον λάμπει στο χώρο με τα αποτυπώματα των μικρών μαθητών ενώ οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν πια να το χαίρονται και να απολαμβάνουν εκδηλώσεις όπως παραστάσεις- συναυλίες .

Οι μαθητές των δύο νηπιαγωγείων, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» υιοθετήσαν το θερινό θεατράκι που βρίσκεται στη γειτονιά του σχολείου. Η δράση, δε, εξωραϊσμού και αναβάθμισης του θεάτρου πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου σε συνεργασία με τον εικαστικό – Σερραίο ζωγράφο, Βασίλη Βαφειάδη και με τη στήριξη της ομάδας εθελοντών της PRAKSIS και του τοπικού ομίλου UNESCO Σερρών .

Πριν τη συγκεκριμένη δράση, είχε προηγηθεί δεντροφύτευση 12 δενδρυλλίων, με τη βοήθεια εθελοντών γονέων , τοποθέτησης κάδου, με τη βοήθεια του Δήμου καθώ και τοποθέτησης πινακίδας και ταϊστρών για τα πουλιά.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα υλοποιείται από τις εκπαιδευτικούς Ιωάννα Γκέρτσιου, Κυράνη Καραστογιάννη και Δέσποινα Χηδηρίδου, με την έγκριση και στήριξη της Σχολ. Συμβούλου προσχολικής αγωγής, Παγώνας Γκουτρουμανίδου και με τη βοήθεια κα στήριξη από τον υπεύθυνο του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών, Γιάννη Πούλιο.