Ένα πενθήμερο φεστιβάλ μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους της πόλης, με περισσότερα από 15 συγκροτήματα και Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Θεσσαλονικής από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου.

Ο λόγος για το «The/Saloniki Sound Festival» το οποίο διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα «SoulFood Thessaloniki». Δράσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενήσουν η Α’ προβλήτα στο λιμάνι, το Θέατρο Κήπου, η Ροτόντα και η Παλιά Νομαρχία.

Την πρώτη μέρα, Δευτέρα 18 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Νομαρχίας, από τις 7 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο και θα συμμετέχουν Larry Gus, Tendts, Sworr, DJ This is W!cked.

Την δεύτερη μέρα, στο Θέατρο Κήπου, στις 8 το βράδυ, για πρώτη φορά έρχεται ο Kutiman στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους μουσικούς του και από την Αθήνα οι βιρτουόζοι Afrodyssey Orchestra. Η είσοδος θα είναι με εισιτήριο τριημέρου ή ημερήσιο.

Στις 20 Ιουνίου το φεστιβάλ μεταφέρεται στο χώρο της προβλήτας Α’ του λιμανιού εκεί όπου μουσικοί του δρόμου θα συναντήσουν ταλαντούχους δημιουργούς και συγκροτήματα (BaBa ZuLa, mononome, The Sailing Tomatoes).

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και πάλι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τις 4 το απόγευμα ομάδες της πόλης ετοιμάζουν ένα καλοκαιρινό πάρτι με Djs και παραγωγούς (Auntie Flo, AND.ID, Ison, Madorasindahouse, Soulfood) και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την ίδια μέρα, στις 9 το βράδυ, θα ακολουθήσει συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής, με ελεύθερη είσοδο.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 22 του μήνα με καινοτόμες μελωδίες και jazz στο λιμάνι της πόλης, που συνδυάζεται με άλλες μουσικές αναφορές (Koop Oscar Orchestra, The Speakeasies Swing Band και Yako Trio).

Παράλληλα, διαφορετικοί χώροι μέσα στην πόλη ανοίγουν τις πόρτες τους για workshops με στόχο να παρουσιάσουν σύγχρονες τάσεις, τεχνικές, αλλά και την πορεία της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερα