Διήμερη άδεια υπό τον όρο να εμφανίζεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του αποφάσισε να δώσει για τρίτη φορά στον πολυϊσοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα το Συμβούλιο των Φυλακών. Η νέα άδεια θα αρχίσει να μετρά για τον κατηγορούμενο αμέσως μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται λόγω της απεργίας πείνας που είχε ξεκινήσει. Η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών ήταν ομόφωνη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως συμφώνησε και ο αρμόδιος εισαγγελέας που ορίστηκε προ ημερών ο οποίος στάθμισε όλα τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συναδελφοί του οι οποίοι είχαν με βάση τα στοιχεία του φακέλου Κουφοντίνα πει «ναι» στη χορήγηση διήμερης άδειας τις δύο προηγούμενες φορές βρίσκονται υπό πειθαρχικό έλεγχο ενώ υπέρ αυτών είχαν ταχθεί με ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Νωρίτερα, μέλη του Ρουβίκωνα είχαν ανεβεί ανενόχλητα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και μπροστά στον Παρθενώνα σήκωσαν πανό γραμμένο στα αγγλικά με το σύνθημα «Η Ελληνική Δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας – Αδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα». Η διαμαρτυρία των μελών του Ρουβίκωνα στην Ακρόπολη έγινε γύρω στις τρεις το μεσημέρι, την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος ήταν γεμάτος επισκέπτες. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αρμόδιοι της Αστυνομίας ενημερώθηκαν από την διαδικτυακή ανάρτηση της ομάδας! Παράλληλα χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ομάδα νεαρών εισέβαλε στο εμπορικό κέντρο όπου στεγάζεται το αμερικανικό προξενείο. Ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο και ανάρτησαν πανό συμπαράστασης στον Κουφοντίνα.