Νέα σημαντική τροπή έχει πάρει η υπόθεση της 23χρονης που κατηγορείται για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, μετά τη σύλληψη 52χρονου γνωστού αντιεξουσιαστή ο οποίος παρουσιάσθηκε προχθές συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του στην Κρατική Ασφάλεια, δήλωσε ότι συζεί με τη συλληφθείσα και ότι το όπλο είναι δικό του.

Το ενδιαφέρον των διωκτικών Αρχών ωστόσο έχει επικεντρωθεί στην εξέταση χειρόγραφων σημειώσεων που κατασχέθηκαν στο σπίτι, στην περιοχή του Γκύζη. Οι σημειώσεις περιέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά ονόματα γνωστά και άγνωστα στις Αρχές. Τα περισσότερα αφορούν πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και εγκλείστων σε φυλακές. Επίσης στο μικροσκόπιο βρίσκονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Αντιεξουσιαστής της παλιάς γενιάς, ο 52χρονος συμμετείχε σε διαμαρτυρίες του χώρου ενώ έδινε το «παρών» σε εκδηλώσεις υποστήριξης κρατουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Γνωστή στις Αρχές είναι η φιλία που τον συνδέει με τον Νίκο Μαζιώτη καθώς είχε καταθέσει μάρτυρας στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα. Στην ομάδα επιρροής του ήταν και η 23χρονη η οποία μετείχε ενεργά σε κινητοποιήσεις του χώρου. Είχε συλληφθεί μάλιστα το 2016 σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με φέιγ βολάν πάλι στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης.