Τον προκλητικό ισχυρισμό ότι «η Τουρκία πάει σε εκλογές υπό ελληνική κατοχή» δημοσιεύει η τουρκική εθνικιστική εφημερίδα Υenicag που υποστηρίζει την αντίπαλο του Ερντογάν, Μεράλ Ακσενέρ.

Το άρθρο, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Αχμέτ Τακάν και έχει τον τίτλο «Είναι το Φαρμακονήσι τόσο πολύ μακριά; (Bulamaç Adası çok mu uzakta?)» επαναφέρει και πάλι τη γνωστή θέση που προβάλλουν όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα οι τούρκοι αξιωματούχοι αλλά και δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου: ότι δηλαδή η Ελλάδα κατέχει παράνομα 18 νησιά και έναν βράχο. Όπως φαίνεται τύπος αλλά και πολιτικοί στη γειτονική χώρα κλιμακώνουν τις προκλήσεις και την εθνικιστική ρητορική όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο τονίζεται πως «η Τουρκία οδεύει στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου ενώ είναι υπό την ελληνική κατοχή 18 νησιών και ενός βράχου στο Αιγαίο». Ο αρθρογράφος υποστηρίζει μάλιστα πως η Ελλάδα δεν καταλαμβάνει απλώς αλαζονικά «τη γη μας» αλλά «αναπτύσσει και βαρύτερα όπλα».

Το Φαρμακονήσι και ο Καμμένος

Μάλιστα ο τούρκος αρθρογράφος δεν περιορίζεται στη γνωστή προπαγάνδα περί δήθεν ελληνικής κατοχής σε τουρκικά νησιά καθώς και στο Φαρμακονήσι αλλά διανθίζει το προκλητικό άρθρο και με φωτογραφία από την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή στο νησί ανήμερα του Πάσχα. Και εν συνεχεία περιγράφει πως στη φωτογραφία φαίνονται βαριά όπλα και αντιαεροπορικά.