Ενοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στο σπίτι της στη Λαμία.

Η υπερασπιστική γραμμή της άγνοιας που ακολούθησε ο κατηγορούμενος σε όλη τη διάρκεια της 3ωρης απολογίας του, λέγοντας «δεν ξέρω», «δεν θυμάμαι», «δεν γνωρίζω» δεν έπεισε την πλειοψηφία του Δικαστηρίου που με ψήφους 5-2 τον έκρινε ένοχο για την παραπάνω κατηγορία και ομόφωνα τον έστειλε με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή, αφού δεν δέχτηκε κανένα ελαφρυντικό (ούτε του πρότερου εντίμου βίου).

Οι δύο από τους τέσσερις ενόρκους που μειοψήφησαν ως προς την αρχική κατηγορία και θεώρησαν ότι ο κατηγορούμενος έχει μειωμένο καταλογισμό, ως προς την ποινή συμφώνησαν απόλυτα με τους υπόλοιπους για τα ισόβια.

«Το θέατρο του δολοφόνου»

«Το θέατρο του δολοφόνου που έπαιζε επί 3 ολόκληρες ώρες δεν κατάφερε να ξεγελάσει τη δικαιοσύνη. Σαν οικογένεια αισθανόμαστε δικαίωση για τα ισόβια, όμως να μην ξεχνάμε ότι η Θώμη δεν γυρίζει πίσω. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μας Θέμη Σοφό και Ελευθερία Ψύλλου, τον τεχνικό σύμβουλο, Γιώργο Καραμπουτάκη και τον ιατροδικαστή Τσαντίρη που στάθηκαν δίπλα μας σε όλη τη διαδικασία για να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής στο LamiaReport ο αδελφός της αδικοχαμένης Θώμης, Κώστας Κουμπούρας.

Ηταν εκείνος που είχε δει πρώτος την αγαπημένη του αδερφή νεκρή σε λίμνη αίματος και από τότε περίμενε να μάθει τουλάχιστον το γιατί.

Η απολογία του δράστη της δολοφονίας, δυστυχώς, δεν έδωσε αυτές τις απαντήσεις, ωστόσο φαίνεται ότι θα πληρώσει με την ανώτερη των ποινών για το ειδεχθές έγκλημά του.

Μετά το άκουσμα της ποινής η πλευρά του καταδικασθέντος κατέθεσε έφεση.

Πηγή: lamiareport.gr