Πολύ κλάμα έπεσε προχθές το βράδυ απανταχού της ευρωπαϊκής αθλητικής γης… Τόσο μαζεμένο κλάμα δεν είχε ρίξει ούτε η Μάρθα Βούρτση στις δραματικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε και για να τις παρακολουθήσει κάποιος έπρεπε απαραιτήτως να έχει μαζί του κι ένα μαντίλι ώστε να σκουπίζει κάθε τρεις και λίγο τα δάκρυά του! Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο αθλητισμός παράγει δυνατές εικόνες, γεννά έντονα συναισθήματα και προκαλεί μεγάλες συγκινήσεις, αλλά η προχθεσινή αλληλουχία των δακρύων θαρρώ πως δεν έχει προηγούμενο.

Το δάκρυ άρχισε να πέφτει κορόμηλο γύρω στις εννέα η ώρα στο Γήπεδο Αντώνης Τρίτσης του Χολαργού όπου ο τοπικός Καλαθοσφαιρικός Ομιλος νίκησε τον Απόλλωνα Πατρών στον τελικό των πλέι οφ της Α2 και σφράγισε το εισιτήριο της παρθενικής παρουσίας του στα σαλόνια του μπάσκετ.

Είναι που είναι ευαίσθητος ο Στέργιος Κουφός, του έλαχε κι αυτή η συγκίνηση και απόγινε ο δόλιος!

Μισή ώρα αργότερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το που ακούστηκε η κόρνα της λήξης του απρόσμενου θρίλερ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα, βαλάντωσαν στο κλάμα οι Πατρινοί που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς ξεγλίστρησαν μέσα από τα χέρια τους η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους και η πιο εκκωφαντική έκπληξη στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Οταν μάλιστα η κάμερα έκανε ζουμ στο βουρκωμένο πρόσωπο του Σενεγαλέζου Μοχάμεντ Φαγέ, η σκηνή δεν ήταν απλώς δραματική αλλά σοκαριστική. Το βαλάντωμα κορυφώθηκε στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου, όπου μάλιστα τα δάκρυα αυλάκωναν τα πρόσωπα σε… συνέχειες: πρώτα έβαλε τα κλάματα λόγω του σοβαρού τραυματισμού και της αναγκαστικής εξόδου του από τον τελικό του Champions League ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Σαλάχ, τον ακολούθησε για τον ίδιο λόγο ο Ισπανός Ντάνι Καρμπαχάλ και ο επίλογος γράφτηκε από τα δάκρυα που γέννησαν οι τύψεις συνειδήσεως του γερμανού τερματοφύλακα Λόρις Κάριους… Ε, δάκρυ στο δάκρυ, σε τρία διαφορετικά μέτωπα, τα μαντίλια ξανάγιναν απαραίτητα όπως παλιά στις δραματικές ταινίες με τη Μάρθα Βούρτση!