Κωμωδία «υπό έλεγχο»

«Tully: Τα παιδιά είναι ευτυχία»: Η Μάρλο (Σαρλίζ Θέρον), μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά, είναι έγκυος στο τρίτο, και με μισή καρδιά δέχεται το καλοπροαίρετο δώρο του αδελφού της (Μαρκ Ντουπλάς) για «νυχτερινή νταντά» με την ελπίδα να ελαττώσει λίγο το στρες της καθημερινότητάς της. Η «νυχτερινή νταντά» Τάλι (Μακένζι Ντέιβις) έχει τη μορφή μιας όμορφης, ανεξάρτητης φοιτήτριας που θα τη βοηθήσει όχι μόνο να βρει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά και να αλλάξει εντελώς τη ζωή της με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Μια ιστορία που μοιάζει ανατρεπτική, αλλά κρύβει έναν μασκαρεμένο (δηλαδή, διόλου έντιμο) μικροαστισμό. Η Θέρον όμως είναι υπέροχη και υπάρχουν στιγμές που γελάς με την καρδιά σου.

Βαθμοί: 4

Τι εικόνες!

«1945»: Κάποια ζεστή ημέρα του Αυγούστου του 1945, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κι ενώ οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού είναι αφοσιωμένοι στην προετοιμασία για το γάμο του γιου του τοπικού ιερέα, καταφθάνουν στον σταθμό των τρένων δύο ορθόδοξοι Εβραίοι κουβαλώντας κάποια μυστηριώδη δέματα. Οι χωρικοί τρέμουν στην ιδέα πως πρόκειται για επιζώντες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα διεκδικήσουν τη χαμένη τους περιουσία. Μια πτυχή της ιστορίας που δεν έχει εξεταστεί, σε μια πραγματικά εξόχως φωτογραφισμένη (σε ασπρόμαυρο) ταινία ουγγρικής παραγωγής. Τις κοινωνικές σημάνσεις τις αντιλαμβανόμαστε, θα θέλαμε όμως κάτι παραπάνω σε επίπεδο πλοκής, που νιώθεις πως δεν διανύει όλο το δραματουργικό δυναμικό της. Ο Φέρεντς Τόροκ όμως δείχνει να έχει μέσα του μια μεγάλη ταινία, την οποία και αναμένουμε.

Βαθμοί: 5

Πιο ρετρό… πεθαίνεις

«Ο γιατρός βλάπτει σοβαρά την υγεία»: Ενας γιατρός και πρώην απατεώνας βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό επαρχιακό χωριό στις Γαλλικές Αλπεις. Θα ανακαλύψει έκπληκτος όμως ότι όλοι οι κάτοικοί του χαίρουν άκρας υγείας. Και ο μόνος τρόπος για να βγάλει κάποια λεφτά είναι να τους πείσει ότι είναι άρρωστοι! Ο Ομάρ Σι πρωταγωνιστεί σε μια ταινία που μοιάζει να έρχεται από άλλη εποχή. Θα μου πείτε, το λες για καλό αυτό; Είναι πώς θα σε βρει μια ταινία μερικές φορές. Εμένα με κέρδισε –στα σημεία. Εχω την αίσθηση πως θα κόψει και εισιτήρια.

Βαθμοί: 4

Προβάλλονται επίσης

Στο «24 ώρες προθεσμία» ένας πρώην στρατιώτης ειδικών δυνάμεων αναλαμβάνει μια επικίνδυνή αποστολή δολοφονίας για λογαριασμό ενός πανίσχυρου μυστικού οργανισμού. Η συνέχεια είναι εντελώς εξωφρενική, αλλά αυτό το περιμένεις από τον Μπράιαν Σμερτζ, σκηνοθέτη του «John Wick». Ο Ιθαν Χοκ πρωταγωνιστεί, το μπαμ-μπουμ δίνει και παίρνει (Βαθµοί: 3). Ακολούθως στο «Μετά την καταιγίδα» του Μπαλτάζαρ Κορμακούρ παρακολουθούμε την αληθινή ιστορία της Τάμι Ολντμαν που μετά τη καταιγίδα ξυπνά καταμεσής της θάλασσας για να βρει τον αρραβωνιαστικό της άσχημα τραυματισμένο και το σκάφος τους κατεστραμμένο –δοσμένη δυστυχώς χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Τέλος κυκλοφορεί και η «Ληστεία» του Τζέλα Μπαμπλουάνι όπου μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά οδηγεί τους ήρωες σε ένα παιχνίδι απληστίας και θεαματικών αποκαλύψεων.