Διήμερο ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού με στάσεις εργασίας και απεργίες σχεδόν σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα ξεκινά αύριο Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, αύριο, από τις 10 το πρωί έως και τις 13.00 δεν θα εκτελεστεί κανένα αεροπορικό δρομολόγιο λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ θα κινηθούν μόνο στο διάστημα 09:00 – 21:00. Στην απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και στις γραμμές Express του αεροδρομίου. Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 19.30 και από τις 21.00 έως τη λήξη βάρδιας προχωρούν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό προς το παρόν δεν έχουν ανακοινώσει οτιδήποτε σε σχέση με τη συμμετοχή τους ή όχι στην 24ωρη απεργία.
Επίσης τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του προαστιακού της Αθήνας καθώς και τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία και την Πέμπτη 31 Μαΐου.
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση έχουν αποφασίσει και όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.