Μπορεί ο Ούγκο Κάιπερς να οδεύει προς ΑΕΚ αφού φαίνεται πως η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για τον βέλγο φορ έχει ατονήσει. Κάθε άλλο. Οπως πληροφορούμαι, πρόσφατα χτύπησαν την πόρτα του Εργοτέλη δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Καταθέτοντας επίσημη προσφορά. Ωστόσο αυτό που τους μεταφέρθηκε ήταν πως… άργησαν. Με το μήνυμα να δείχνει ξεκάθαρα και ποια κατάληξη αναμένεται να έχει η υπόθεση.

Η συνάντηση

Μπορεί να έμεινε μόνο μια μέρα ο Γιώργος Δώνης στην Αθήνα, αλλά πρόλαβε και έκανε συναντήσεις με… ενδιαφέρον. Και συναντήσεις που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Οπως με τον Αντώνη Αποστολόπουλο. Γνωστό ατζέντη, που εκπροσωπεί και τον γιο του. Εμαθα πως η κουβέντα δεν κινήθηκε μόνο γύρω από τον Χρήστο, που χθες ανανέωσε με τον Παναθηναϊκό, αλλά μίλησαν και για το μεταγραφικό μέλλον της ομάδας. Το οποίο θα είναι δύσκολο.

Αποδυναμώθηκε

Να και τα σενάρια για νέο τεχνικό διευθυντή στον ΠΑΟΚ. Και τώρα υπάρχει το μεγάλο ερώτημα: Με τον Λούμπος τι θα γίνει; Κάποιοι λένε μένει (σε άλλο όμως πόστο) και κάποιοι υποστηρίζουν πως θα αποχαιρετήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το ζήτημα βέβαια για τον Μίχελ είναι πως όταν έπεσε στο τραπέζι θέμα για νέο τεχνικό διευθυντή, υπήρξαν πολλοί που τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής. Να προχωρήσει δηλαδή ο ΠΑΟΚ στην πρόσληψη νέου προσώπου. Κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Ούτε από τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά ούτε και από τον Μίχελ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως κυκλοφόρησε ήδη και το πρώτο όνομα. Ραμόν Πλάνες. Ενα φιλαράκι από Θεσσαλονίκη μου είπε πως υπάρχει και δεύτερος στη λίστα πέραν του Ισπανού.

Μονιμότητα τέλος

Από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού ξεπήδησε ο Τάσος Λαγός και έφτασε να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην πρώτη ομάδα. Μέχρι το 2016 δεν είχε αλλάξει έμβλημα στη φανέλα ο έλληνας αμυντικός μέσος, αλλά κάπου εκεί τελείωσαν τα χρόνια της μονιμότητας και της ανιούσας. Δύο φορές υπέγραψε έκτοτε διετές συμβόλαιο (πρώτα με τη γερμανική Βίρτσμπουργκερ Κίκερς και μετά με τη Λάρισα) χωρίς να το εξαντλήσει. Από τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφορεί ως ελεύθερος συντηρώντας το φλερτ με τον Αρη. Πεσμένες βλέπω τις μετοχές του, αλλά είναι 26 ετών, μπορεί να κάνει το restart.

Τρεις… ταυτότητες

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να καυτηριάσω… Αποχαιρέτησαν τη Σούπερ Λίγκα οι Φαίακες και ακόμη επικρατεί αλαλούμ με την ταυτότητά τους. Η διοίκηση της ΠΑΕ πλάσαρε την ομάδα ως «Κέρκυρα», η ΕΠΟ την αναγράφει ως «Κασσιόπη» και η Σούπερ Λίγκα βρήκε τη σολομώντεια λύση στο «ΑΟΚ»! Τώρα τι σημαίνει το «Κ» είναι προφανώς θέμα υποκειμενικής, βολικής… ερμηνείας.

Οι ισχυροί δεσμοί

Χαζεύοντας αρκετή ώρα πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βουλιαγμένη για τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος πόλο τους παίκτες των δύο ομάδων, καταλάβαινε κανείς εύκολα πόσο αληθινές και δυνατές φιλίες δημιουργεί ο αθλητισμός, τις οποίες δεν μπορεί να χαλάσει η υγιής κόντρα για τη νίκη μεταξύ διαφορετικών ομάδων και αυτό ισχύει και γενικότερα. Απλά πάντα στο πόλο αυτό το αίσθημα ήταν ιδιαίτερα έντονο, ίσως περισσότερο από τα άλλα αθλήματα κατά τη γνώμη μου. Ο Θοδωρής Βλάχος, για παράδειγμα, έχοντας παίξει παρέα με τον Κώστα Λούδη –ίδια εποχή –τα είπαν εντελώς διαφορετικά χθες (και για τα χρόνια πολλά του Κώστα) και όχι σε μια τυπική κουβέντα απλά δύο προπονητών.

Ανατέθηκε το 2000, διοργανώνεται το ’19

Δεκαοκτώ χρόνια θα έχουν περάσει τον Μάιο του 2019 από την προηγούμενη φορά που η Βιτόρια είχε αναλάβει να διοργανώσει Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκας, αλλά δεν αξιώθηκε!

Η FIBA είχε αναθέσει το Φάιναλ Φορ του 2001 στους Βάσκους –η επίσημη ανακοίνωση της ανάθεσης πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2000 στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε το σχίσμα ανάμεσα στη Διεθνή Ομοσπονδία και την ULEB, με αποτέλεσμα να διεξαχθούν δύο παράλληλες διοργανώσεις: η νεότευκτη Ευρωλίγκα που κατέληξε στη σειρά των πέντε τελικών ανάμεσα στην Κίντερ Μπολόνια και την Ταού Θεράμικα (νυν Μπασκόνια) και η θνησιγενής Σουπρολίγκα της οποίας το Φάιναλ Φορ μεταφέρθηκε από τη Βιτόρια στο Παρίσι, με πρωταθλήτρια τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και φιναλίστ τον Παναθηναϊκό.

Δοκιμάζουν και στο διπλό

Η Μαρία Σάκκαρη (φωτογραφία κάτω) θα δοκιμάσει για πρώτη φορά και στο διπλό, σε τουρνουά τένις της σειράς Γκραν Σλαμ. Η 22χρονη πρωταθλήτρια δήλωσε συμμετοχή και στο διπλό του Ρολάν Γκαρός και θα έχει παρτενέρ την Πέτρα Μάρτιτς από την Κροατία, η οποία στην περσινή διοργάνωση είχε φτάσει έως τον τέταρτο γύρο. Σημειώνουμε ότι στο διπλό του φημισμένου γαλλικού Οπεν θα αγωνιστεί και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα συνεργαστεί με τον Μάρκο Παγδατή.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ οι «σίγουροι»

Συζήτηση για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του βόλεϊ έγινε χθες στη συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ξεκαθάρισαν ότι θα δηλώσουν συμμετοχή στην αγωνιστική περίοδο 2018-2019, ενώ αντίθετα, Φοίνικας Σύρου και Κηφισιά ζήτησαν μερικές ημέρες προθεσμία για να αποφασίσουν.

Μέχρι την ΕΣΚΑ η πληγή της βίας

Το πρόβλημα έχουμε ξαναπεί ότι είναι βαθύτερο στο θέμα των επεισοδίων και όσο βολεύεται η εκάστοτε κυβέρνηση να πλακώνονται στα γήπεδα για να γλιτώνουν τις βιτρίνες στα καταστήματα, τα φαινόμενα βίας θα είναι όλο και συχνότερα σε αθλητικούς χώρους.

Και εδώ που τα λέμε, ένα κάρο πυρομαχικά πέρασαν οι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στον μεταξύ τους (υψηλού κινδύνου χαρακτηρισμένο από την πολιτεία και την Αστυνομία) τελικό Κυπέλλου με κάμερες και Αστυνομία στο ΟΑΚΑ.

Δεν θα τα… έσπαγαν οι φίλοι της Νήαρ Ηστ και του Μαρκόπουλου στη δική τους κόντρα στον τελευταίο τελικό ανόδου για την Α’ ΕΣΚΑ στο κλειστό του Μαρκόπουλου;

Ο αγώνας μπάσκετ διεκόπη οριστικά στο 34′, με το σκορ στο 61-51 υπέρ των γηπεδούχων, καθώς σε εκείνο το χρονικό σημείο σημειώθηκαν σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς, με αυτούς της Νήαρ Ηστ να πετούν αντικείμενα στον πάγκο των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να μπει στο γήπεδο, ένας εκ των οποίων με πυροσβεστήρα! Με την ατμόσφαιρα να είναι φυσικά αφόρητη.

Οπως αφόρητη και αγιάτρευτη παραμένει διαχρονικά η πληγή της βίας στον ελληνικό αθλητισμό. Τα κρούσματα μοιάζουν ανεξάντλητα.