Ιδιαίτερο άγχος είναι αλήθεια πως δεν είχαν. Από χθες όμως, μιλούν για την εμπειρία ζωής που τους περιμένει σε τρεις εβδομάδες, σχεδόν με βεβαιότητα. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο Εσάν Χατζισαφί πάνε Μουντιάλ. Και μαζί τους με κάποιον τρόπο βρίσκεται στο μεγάλο ραντεβού της Ρωσίας και ο Ολυμπιακός έχοντας -μίνιμουμ –διπλή εκπροσώπηση.

Οι δύο άσοι των Ερυθρολεύκων είδαν τα ονόματά τους στην 24άδα των «εκλεκτών» που ανακοίνωσε χθες ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κάρλος Κεϊρόζ. Συμμετέχουν στην αποστολή του Ιράν ή πιο σωστά στην αποστολή + 1, μιας και στη Ρωσία θα πάνε οι 23 εξ αυτών.

Αναντικατάστατοι

Υπάρχουν κάποια φιλικά μπροστά (μάλλον και με την Ελλάδα στις 2/6) και εκεί είναι που θα αποφασιστεί ποιος θα μείνει εκτός, αλλά για να μην το κουράζουμε δεν είναι καν υποψήφιοι οι δύο άσοι του Ολυμπιακού. Βασικοί και αναντικατάστατοι, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους. Θα απολαύσουν λοιπόν τη μεγάλη διοργάνωση, και θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο σε έναν όμιλο όπου ξεχωρίζουν τα δύο ευρωπαϊκά φαβορί.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να γράψουμε Ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Θέλουμε να προκριθούμε από τη φάση των ομίλων και να αγωνιστούμε στα νοκ-άουτ παιχνίδια για πρώτη φορά. Το όνειρό μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία στη διοργάνωση. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και μπορούμε να το καταφέρουμε.

Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη διοργάνωση. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για την Ισπανία και την Πορτογαλία» δήλωσε στα media της πατρίδας του ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που πηγαίνει στη Ρωσία με φόρα από μια άκρως παραγωγική χρονιά (18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό). Την πιο παραγωγική από τη στιγμή που πήρε απόφαση να αφήσει την πατρίδα του και να αγωνιστεί στην Ευρώπη (2014-15 Οσασούνα).

Ο Εσάν Χατζισαφί πάλι μπορεί να έπιασε Λιμάνι τον Ιανουάριο, και σε αυτό το πρώτο διάστημα προσαρμογής να μην πήρε πολύ χρόνο (7 συμμετοχές, 1 γκολ, 1 ασίστ) αλλά για την εθνική ομάδα είναι σημείο αναφοράς. Αρχηγός και πολύ κοντά στο να σπάσει το φράγμα των 100 συμμετοχών (μετρά 93) ο 28χρονος αριστεροπόδαρος μπακ.

Ο παλιός

Εχει ήδη συμπληρώσει μια δεκαετία με το εθνόσημο και βάζει πλώρη για να διεκδικήσει την πρωτιά του Γιαβάντ Νεκουνάμ (σταμάτησε το 2015) που είναι ο ρέκορντμαν του Ιράν με 151 συμμετοχές με την εθνική ομάδα.

Αυτή τη στιγμή ο Χατζισαφί είναι 7ος συνολικά και τρίτος στους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές της χώρας με εθνικές συμμετοχές.

Ο Ολυμπιακός θεωρητικά μπορεί να έχει και τρίτο εκπρόσωπο στο Μουντιάλ, χωρίς φυσικά να εννοούμε τον Κέβιν Μιραλάς που ούτως ή άλλως ο δανεισμός του έληξε και επέστρεψε στην Εβερτον, ούτε τον Μεντί Καρσελά που έφυγε Ιανουάριο για τη Σταντάρ Λιέγης και θα βρεθεί στη Ρωσία με το εθνόσημο του Μαρόκου. Ο Γιάγκος Βούκοβιτς είναι που έχει κάποιες πιθανότητες να βρεθεί στο ραντεβού του Ιουνίου με την εθνική ομάδα της Σερβίας. Η ανακοίνωση της 24άδας θα γίνει σήμερα από τους γείτονες, όμως η εφημερίδα «Κουρίρ» προχθές σε αποκλειστικό της θέμα δημοσίευσε τα 24 ονόματα, χωρίς σε αυτά να βρίσκεται ο αριστεροπόδαρος στόπερ των Ερυθρολεύκων που από τον Ιανουάριο αγωνίστηκε ως δανεικός στη Βερόνα.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη FIFA, τα κλαμπ θα βάλουν στο ταμείο τους ώς ημερήσια αποζημίωση 7.000 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή τους που θα συμμετάσχει στο Μουντιάλ. Ο… λογαριασμός τρέχει από την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας κάθε εθνικής ομάδας και μέχρι να τερματίσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.