Νέα τουριστική ταυτότητα για το Ελατοχώρι Πιερίας όπου «ανθίζει» το περίφημο τσάι Ολύμπου (sideritis scardica) προτείνoυν οι σπουδαστές του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων», που εκπονείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, σε συνεργασία με το Rutgers University των ΗΠΑ.

Οι εκπαιδευόμενοι μαζί με τους καθηγητές τους επιχειρούν (σε συνεργασία με τοπικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς) να επαναπροσδιορίσουν το Ελατοχώρι, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν βασισμένο στο τσάι Ολύμπου.

Η νέα τουριστική ταυτότητα του ορεινού οικισμού της Πιερίας θα περιλαμβάνει οργανωμένες δράσεις σχετικές με την γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον, βοτανικούς κήπους, επισκέψιμα τουριστικά αγροκτήματα, εικαστικά δρώμενα και εκθέσεις καθώς και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Σύμφωνα με τους εκπαιδευόμενους και τους καθηγητές τους, η σύνδεση τέτοιων δράσεων, που έχουν στο επίκεντρο την τοπική παράδοση, θα διαμορφώσει ένα καινούργιο πρόσωπο για το Ελατοχώρι, προσελκύοντας επισκέπτες.

Το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση των Νέων», το οποίο έχει στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, θα κορυφωθεί με διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαΐου στο Ελατοχώρι. Το βράδυ της 26ης Μαΐου προγραμματίζεται ιστορικό συμπόσιο, που θα ταξιδέψει γαστρονομικά τους συμμετέχοντες στην εποχή του Ομήρου και της Μούσας Καλλιόπης δίνοντας μια πρόγευση για το νέο brand του Ελατοχωρίου.