Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια τους φίλους της Γιουβέντους, οι οποίοι όρθιοι τον αποθέωναν για ένα πεντάλεπτο. Ηταν το 63ο λεπτό του αγώνα με τη Βερόνα, όταν ο Μασιμιλάνο Αλέγκρι απέσυρε τον 40χρονο τερματοφύλακα για να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να τον αποθεώσει, στην τελευταία του παράσταση με τη φανέλα της Γιουβέντους. Αλλωστε, οι 40.000 φίλοι της ομάδας που πήγαν στο γήπεδο δεν είχαν στο μυαλό τους μόνο τη φιέστα για την απονομή του τίτλου, αλλά κυρίως να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Τζίτζι.

Ηταν το 656ο παιχνίδι του Μπουφόν με τη Γηραιά Κυρία, από το 2001, όταν έφτασε στο Τορίνο από την Πάρμα. Ο ίδιος δεν ήθελε κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το τελευταίο του παιχνίδι. «Ηθελα να ζήσω αυτή την ημέρα φυσιολογικά. Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτε άλλο, εκτός από αυτά που ήδη είχα, την εκτίμηση, την αγάπη και τον σεβασμό. Ολα τα υπόλοιπα δεν τα χρειάζομαι. Αλλα και ως παιδί, δεν μ’ άρεσαν τα γενέθλια για να είμαι στο επίκεντρο της προσοχής».

Στο γήπεδο ήταν μαζί του και τα τρία του παιδιά. Ο μικρότερος, Λεοπόλδος, ήταν στην αγκαλιά της συζύγου του Ιλάρια ντ’ Αμίκο και δίπλα της τα άλλα δύο, Λουί Τομάς και Νταβίντ Λι, από τον πρώτο του γάμο με την Αλένα Σερέντοβα. Ο Μπουφόν αγκάλιασε όλους τους συμπαίκτες του και για αρκετή ώρα χαιρετούσε τους φίλους της Γιουβέντους, πολλοί από τους οποίους ήταν με δάκρυα στα μάτια. Στη νότια εξέδρα του γηπέδου, υπήρχε ένα πανό που έγραψε: «Μόνο όσοι προσπαθούν για το παράλογο φτάνουν στο αδύνατο».

«Εξι χιλιάδες εκατόν έντεκα ημέρες, έξι χιλιάδες εκατόν έντεκα στιγμές αγνού πάθους, χαράς και δακρύων, με νίκες και ήττες» έγραψε ο Μπουφόν στο μήνυμά του, την παραμονή του αγώνα.

«Αξιζε ένα τέτοιο αντίο. Ολοι τον τίμησαν για όλα όσα πρόσφερε. Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να αποχωρήσει από την ομάδα κλείνοντας μία σπουδαία χρονιά. Ηταν μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Στα τέσσερα χρόνια που είμαι στη Γιουβέντους τον είδα να κάνει απίστευτα πράγματα» είπε ο Μασιμιλάνο Αλέγκρι.

Η επόμενη μέρα

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Μπουφόν; Το σίγουρο είναι ότι το κεφάλαιο Γιουβέντους έκλεισε για αυτόν ύστερα από 17 χρόνια. Κι όπως έχει πει, αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσει τις προθέσεις του σχετικά με τον επόμενη ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Θα αγωνιστεί σε κάποια άλλη ομάδα ή θα ακολουθήσει κάποιο άλλο πόστο;

Ο έβδομος συνεχόμενος τίτλος της Γιουβέντους και 34ος συνολικά γιορτάστηκε στους δρόμους του Τορίνο, στην καθιερωμένη βόλτα της ομάδας με ανοιχτό λεωφορείο.

Στη διάρκεια των πανηγυρισμών έξι οπαδοί της ομάδας τραυματίστηκαν, οι δύο πιο σοβαρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όταν το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν χτύπησε στα ηλεκτρικά καλώδια του τραμ της πόλης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, οι δύο οπαδοί που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ήταν ένας 38χρονος Ιταλός και ένας 63χρονος Ιρλανδός με διάσειση και τραυματισμό στον αυχένα.