«Η αλληλεγγύη μας στο πρόσωπό του είναι δεδομένη, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, στον ρ/σ Real FM, χαρακτηρίζοντας τις εικόνες «ντροπιαστικές» που «προκαλούν θλίψη και οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο».

«Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας άνθρωπος που με τη στάση του και στα ζητήματα των δικαιωμάτων και στα εθνικά θέματα έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο ακροδεξιών στοιχείων» υπογράμμισε η κ. Σβίγκου, ενώ επέκρινε τη ΝΔ, η οποία «έπρεπε να είχε προσέξει περισσότερο την ανακοίνωσή της για το θέμα, όπου και σε αυτή κατηγορεί την κυβέρνηση περί «ανομίας»» όπως είπε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης, ότι «τέτοιου είδους επιθέσεις βρίσκουν απέναντί τους όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες. Και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, ως μια επίθεση ενάντια στη δημοκρατία και ενάντια σε έναν θεσμικό εκπρόσωπό της».