Σχέδιο δολοφονίας κατά του τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα από ομάδα Τούρκων απετράπη από την ΜΙΤ σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα haberturk, η απόπειρα δολοφονίας απετράπη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις βοσνιακές αρχές.

Το σχέδιο αυτό οργάνωναν Τούρκοι πολίτες, ωστόσο πληροφορίες που έφτασαν από τα Σκόπια αλλά και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες στη ΜΙΤ λίγο πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν στη Βοσνία, απέτρεψαν το μοχθηρό σχέδιο.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες από τα Σκόπια ανέφεραν ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στις βαλκανικές χώρες, υπάρχουν φήμες ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας του».

Αντίστοιχα, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι «τις επόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στα Βαλκάνια, μία ομάδα Τούρκων πολιτών ετοιμάζεται να δολοφονήσει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν».

Το γεγονός ότι ίδιες πληροφορίες έφταναν από διαφορετικές πηγές έκανε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ΜΙΤ να ενεργοποιηθούν.

Ο tούρκος αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, δεν την διέψευσε, μάλιστα είπε ότι ο Ερντογάν ούτε φοβάται αλλά ούτε και τέτοιου είδους απειλές μπορούν να τον κάνουν να αλλάξει την πολιτική του.

«Το να μη μαθαίνει κάποιοι παρά τις τόσες εμπειρίες τους, δεν σημαίνει παρά ηλιθιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπεκίρ Μποζντάγ, απευθυνόμενος και καταδεικνύοντας προφανώς πίσω από τις φήμες περί δολοφονίας Ερντογάν τους γκιουλενιστές.