Το μέλλον του Στέφανου Αθανασιάδη στη Μακάμπι Χάιφα φαντάζει δυσοίωνο μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ. Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν μπορεί να θεωρηθεί το δημοσίευμα εφημερίδας του Ισραήλ, σύμφωνα με το οποίο η Μακάμπι είναι αποφασισμένη να λύσει τη συνεργασία της με τον διεθνή επιθετικό.

Ο Αθανασιάδης είχε συλληφθεί (σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Ισραήλ) πριν από λίγες μέρες να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και το συγκεκριμένο παράπτωμα έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των ιθυνόντων της Μακάμπι. Οι πληροφορίες λοιπόν που είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνουν λόγο για οριστική απόφαση των διοικούντων της ομάδας της Χάιφας. Το σχετικό ρεπορτάζ μάλιστα επισημαίνει πως στο συμβόλαιο του Αθανασιάδη με τη Μακάμπι, υπάρχει όρος που επιτρέπει στην ομάδα να λύσει το συμβόλαιο με τον παίκτη σε περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος.

Πάντα με βάση τις συγκεκριμένες πληροφορίες, η είδηση πως ο Αθανασιάδης οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και γι’ αυτόν τον λόγο η διοίκηση του συλλόγου εξετάζει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του διεθνούς σέντερ φορ. Ολα αυτά βέβαια με βάση το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα που εδρεύει στη Χάιφα. Ολοι πλέον περιμένουν την επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Μακάμπι προκειμένου να φανεί αν οι συγκεκριμένες πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Αθανασιάδης ανήκει από το περασμένο καλοκαίρι στη Μακάμπι και μάλιστα έχει πολύ καλό συμβόλαιο όσον αφορά τις αποδοχές του. Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ, ο έλληνας επιθετικός είναι να πάρει 570.000 ευρώ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει αν θα παραμείνει στη Μακάμπι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ισραηλινούς.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Μακάμπι έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ στον διεθνή στράικερ και όλοι περιμένουν τις εξελίξεις.

Ο Αθανασιάδης πήγε το καλοκαίρι του 2017 στην ομάδα της Χάιφα για να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, χωρίς όμως να έχει δικαιωθεί για την επιλογή του. Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο για τον Αθανασιάδη, όμως σίγουρα ο διεθνής επιθετικός δεν είναι ο μοναδικός έλληνας παίκτης που πήρε μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα επιθυμούσε.

Η περίπτωση του Νίνη

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα ο Σωτήρης Νίνης. Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά με τους Πράσινους κάνοντας ντεμπούτο σε πολύ νεαρή ηλικία και πιο συγκεκριμένα 16 ετών. Ο Νίνης κλήθηκε να ανανεώσει τη συνεργασία του με το Τριφύλλι έπειτα από πέντε χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, αλλά αρνήθηκε την πρόταση. Ο διεθνής άσος είχε αποφασίσει να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα στην Πάρμα. Ο Νίνης είχε υπογράψει συμβόλαιο στους Παρμέντσι, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως προσδοκούσε. Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και το ότι πήγε σε μια ομάδα που δεν ήταν στα «πάνω της» και το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο.

Ο Νίνης προσπάθησε να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφές και σε άλλες ομάδες του εξωτερικού (έπαιξε και αυτός στο Ισραήλ) χωρίς όμως να καταφέρει αυτό που μπορούσε βάσει των αγωνιστικών του δυνατοτήτων. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός στάθηκε άτυχος σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ισως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν ο Νίνης δεν είχε τους σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του.

Μαχαιρίδης και Φουρλάνος

Ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης είχε κάνει πολύ καλές σεζόν στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ πριν πάρει μεταγραφή για την Μπενφίκα. Ο παλαίμαχος μέσος είχε κάνει μια πολύ καλή συμφωνία με τους Αετούς της Λισαβόνας και φόρεσε τη φανέλα των Λουζιτανών για μία αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα είχε συνεργαστεί με τον Γιουπ Χάινκες στον πάγκο του πορτογαλικού συλλόγου. Οπως προαναφέραμε, ο Μαχαιρίδης έμεινε μόνο μία σεζόν στην Μπενφίκα, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί αυτή τη χρονιά έκανε 14 εμφανίσεις με τη φανέλα των Λουζιτανών.

Ο Σπύρος Φουρλάνος έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό σε ηλικία 19 χρόνων (την σεζόν 2012-2013) και πολλοί θεωρούσαν πως ο νεαρός μέσος είχε τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος των Πρασίνων. Ο Φουρλάνος δεν θέλησε όμως να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και αποφάσισε να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο Βέλγιο. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Φουρλάνος είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με μια από τις μεγαλύτερες βελγικές ομάδες, την Μπριζ. Δεν κατάφερε όμως να μείνει για δεύτερη χρονιά και επέστρεψε στη χώρα μας. Ο Φουρλάνος είναι 25 ετών και αγωνίζεται φέτος στην Παναχαϊκή, θέλοντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ο Σπυρόπουλος στην Κιέβο

Ο Νίκος Σπυρόπουλος αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό (2008-2013) και μετά την πενταετία στους Πράσινους αποφάσισε να κάνει το βήμα για να παίξει στο εξωτερικό. Ο παλαίμαχος αμυντικός είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Κιέβο Βερόνα (δεξιά στη φωτογραφία), αλλά τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί όπως θα επιθυμούσε ο πρώην αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής αμυντικός έμεινε όμως για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην ιταλική ομάδα (μόλις έξι μήνες) και αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Επαιξε σε δύο μόλις ματς με την φανέλα της Κιέβο. Ο Σπυρόπουλος, που ήταν στην αποστολή της εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ του 2010, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το πέρασμα από την ομάδα της Βερόνα και υπέγραψε συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ. Αγωνίστηκε για δύο χρόνια στον Δικέφαλο του Βορρά, πραγματοποιώντας 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.