Η ΑΕΚ μπήκε από χθες για τα καλά σε κλίμα τελικού, αφήνοντας οριστικά πίσω της τα πανηγύρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πλέον στον ορίζοντα για τους Κιτρινόμαυρους υπάρχει μόνο ο ΠΑΟΚ και το παιχνίδι του Σαββάτου, το οποίο η Ενωση θέλει να κερδίσει. Κλείνοντας τη σεζόν με το νταμπλ και ολοκληρώνοντας ιδανικά μια ιστορική χρονιά.

Ηδη από χθες ο Μανόλο Χιμένεθ φρόντισε να στρέψει την προσοχή των παικτών του στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τονίζοντάς τους τη σημασία του αγώνα και το πώς θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα όσα έχουν ακουστεί από μεριάς ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου από την Ενωση είναι πολλά. Τα οποία η ΑΕΚ θέλει να μην αφήσει… αναπάντητα.

Ο ισπανός τεχνικός επιχείρησε να… θίξει τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του, ζητώντας τους να αγωνιστούν όχι μόνο για το τρόπαιο, αλλά και για να αποδείξουν πράγματα. Χωρίς να υπάρχει έτσι κανένας που να μπορεί να αμφισβητήσει ότι φέτος είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

«Πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας όσα προηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Ηταν όμορφα, τα χαρήκαμε όλοι μας, όμως πλέον πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Εκεί που υπάρχει μόνο ο ΠΑΟΚ και ο τελικός. Ξέρετε όλοι τι σημαίνει αυτό το ματς. Ξέρετε όλοι τι έγινε στην Τούμπα αλλά και στον περσινό τελικό Κυπέλλου. Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε και για αυτό.

Για να δώσουμε απαντήσεις και να δείξουμε πως είμαστε οι καλύτεροι. Ολα αυτά πρέπει μονάχα να μας πεισμώνουν. Να μας κάνουν πιο δυνατούς και να μας δημιουργούν εντονότερη επιθυμία για νίκη. Θα δουλέψουμε όπως πρέπει όλη την εβδομάδα, για να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να πάρουμε το Κύπελλο», είπε μεταξύ άλλων ο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές του.

Προλαβαίνει

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ για το παιχνίδι του Σαββάτου, ο μοναδικός πονοκέφαλος για τον ισπανό τεχνικό ακούει στο όνομα Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο ουκρανός στόπερ μετείχε χθες σε μέρος της προπόνησης και δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος. Ωστόσο όλα δείχνουν πως θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί κανονικά στον τελικό. Παίρνοντας θέση στο κέντρο της άμυνας, με παρτενέρ πιθανότατα τον Βράνιες. Παρότι σοβαρή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα θέτει και ο φορμαρισμένος Λαμπρόπουλος, που κλήθηκε μάλιστα για πρώτη φορά και στην εθνική ομάδα. Μαζί με άλλους έξι συμπαίκτες του (Γαλανόπουλο, Μπάρκα, Μπακάκη, Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλο, Μάνταλο). Εκτός προπόνησης βεβαίως παραμένει και ο Σοτζέι Μασούντ, όμως έτσι κι αλλιώς ο ιρανός άσος δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα του Χιμένεθ για τον τελικό. Μιας και η επιστροφή του Μάνταλου στη δράση δεν αφήνει χώρο στη 18άδα για τον έμπειρο χαφ. Που λογικά δεν θα φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα, αποχωρώντας από την ΑΕΚ στο φινάλε της σεζόν. Μιας και πολύ δύσκολα θα ενεργοποιηθεί η οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιό του.

Εισιτήρια τέλος

Μέσα σε διάστημα πέντε ωρών έκαναν φτερά τα εισιτήρια που είχε παραλάβει η ΑΕΚ για τον τελικό, με τον κόσμο της να τα εξαντλεί από χθες το μεσημέρι! Οι ουρές στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ είχαν σχηματιστεί από πολύ νωρίς και έτσι πρόλαβαν να εξασφαλίσουν μια θέση για τον τελικό μονάχα όσοι βρέθηκαν εκεί από τις πρώτες πρωινές ώρες. Θυμίζουμε πως η Ενωση, όπως και ο ΠΑΟΚ, παρέλαβε για τον τελικό περίπου 17.000 εισιτήρια. Η διάθεση των οποίων ξεκίνησε αρχικά ηλεκτρονικά την Κυριακή και ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χθες, την ίδια μέρα που άνοιξαν και τα εκδοτήρια.