Ανησυχητική είναι η αύξηση που καταγράφηκε τον Απρίλιο στον αριθμό προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο και έφτασαν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον περασμένο μήνα 3.986 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν παράνομα από τον Εβρο ενώ συνελήφθησαν και 38 διακινητές μεταναστών. Υπενθυμίζεται ότι τους τρεις πρώτους μήνες του 2018, βάσει των στοιχείων της Αστυνομίας, από τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα πέρασαν συνολικά 2.168 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων σχεδόν οι 1.700 καταγράφηκαν τον Μάρτιο.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, παραδέχθηκε ότι το υπουργείο θα περάσει δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα.

Οπως είπε, το 2018 παρουσιάζεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών, με μεγαλύτερη τον μήνα Απρίλιο, όπου καταγράφηκαν στον Εβρο και τα νησιά του Αιγαίου συνολικά 6.632 νέες αφίξεις, με τις περισσότερες από αυτές να είναι στα χερσαία σύνορα.