Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να σφραγίσει την έξοδό του στην Ευρώπη μετά τη χθεσινή νίκη του στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 2-0. Οι Αρκάδες κατέκτησαν την πέμπτη θέση της βαθμολογίας και θα παίξουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το καλοκαίρι, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Ξάνθη στο ματς με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει σήμερα στη Λεωφόρο. Ακόμα και αν η Ξάνθη πάρει τη νίκη, η ομάδα της Τρίπολης είναι αυτή που υπερτερεί στην ισοβαθμία. Ο Αστέρας Τρίπολης κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και ήταν αναμφίβολα η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπους να απειλήσουν την εστία του Κυριακίδη, κατάφεραν να πετύχουν γκολ με τον Ιγκλέσιας και με μπροστάρη τον Μανιά δημιούργησαν πολλές καλές ευκαιρίες. Οι Αρκάδες κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στο 24′ με το γκολ του Ιγκλέσιας, ενώ είχαν και δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μανιά για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Βέβαια, μια καλή ευκαιρία είχε λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους και ο Παναιτωλικός, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα, Αθανασιάδης, ήταν σε ετοιμότητα και είπε «όχι» στον Μοράρ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφεραν να πετύχουν το 2-0 με σκόρερ τον Μανιά, τον κορυφαίο παίκτη του Αστέρα για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο έλληνας σέντερ φορ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 79′ και κλείδωσε τη νίκη των φιλοξενουμένων. Στο χθεσινό ματς των δύο ομάδων στο Αγρίνιο υπήρξε πάντως και μια πολύ δυσάρεστη είδηση που αφορά τον τραυματισμό του Μάζουρεκ. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού χτύπησε στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού και υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά. Ο παίκτης θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Η ομάδα του Αγρινίου τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μοράρ στο 93′.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Αργκους (62′ Μιχάι), Χαντάκιας (72′ Βασιλούδης), Ρότσα, Τσοκάνης, Μπεχαράνο (82′ Βακράκος), Μάζουρεκ, Ρόσα, Ντίας, Μοράρ.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Τσιλιανίδης (75′ Ντουντού), Καλτσάς (86′ Ισνάλντο), Μανιάς (92′ Δουβίκας).