Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εταιρείας Folli – Follie και του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσής του με την οποία χαρακτηρίζει τη FF ως την «άλλη ελληνική Parmalat».

Η έκθεση αυτή, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, οδήγησε την Παρασκευή σε καταποντισμό της μετοχής της FF, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να εμφανίζει απώλειες 307 εκατ. ευρώ και τα ομόλογά της να κινούνται στο 60%, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό.

Το επενδυτικό fund στην έκθεσή του σημειώνει ότι η τιμή της μετοχής της FF είναι υπερτιμημένη δεδομένου ότι αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Αναφέρει ότι o όμιλος έχει σημαντικά μικρότερο αριθμό καταστημάτων (287 αντί για 587), σχεδόν τα μισά από αυτά που δηλώνει, ενώ εκφράζει ανησυχία μεταξύ άλλων για το κατά πόσο μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του. Μάλιστα επανήλθε χθες και με σειρά αναρτήσεων στο Twitter κατά της FF Group.

Με ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών η Folli – Follie χαρακτήρισε τα όσα παρουσιάζει το QCM ανυπόστατα, ψευδή, συκοφαντικά και παραπλανητικά με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της και πως ήδη έχει αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιονδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο. Οπως αναφέρει, η QCM γνωρίζει πολύ καλά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία και έχει τοπική εξειδίκευση στην περιοχή της Νότιας Ασίας, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ανάλυση έχει χειραγωγηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς.

Επίσης απαντά ότι όσα αναφέρει η έκθεση της QCM στη δεύτερη σελίδα με τίτλο «Executive Summary» είναι ψευδή. Μεταξύ άλλων για το δίκτυο των καταστημάτων υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας διαρκούς ανανέωσης και αναβάθμισης, του επαναπροσδιορισμού, καθώς και της επανεξέτασης της παρουσίας στα καταστήματα συμβατικού τύπου και επίσης, λόγω της αυξανόμενης διείσδυσης στον χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων, μειώθηκαν, κατά τη διάρκεια των ετών 2016 και 2017, για το brand της Folli – Follie, τα σημεία λιανικής κατά 47, φθάνοντας έτσι τον αριθμό 587. Επίσης εξηγεί ότι οι δύο κινεζικές θυγατρικές που αναφέρονται στην έκθεση σχετίζονται με μέρος των κινεζικών δραστηριοτήτων λιανικής, οι οποίες αποτελούν ένα μικρό κομμάτι των γενικότερων ενοποιημένων δραστηριοτήτων της. Τέλος για τις επιφυλάξεις που εκφράζει η QCM σχετικά με τους ορκωτούς ελεγκτές η απάντηση της FF είναι ότι η Ecovis είναι μια πρώτη τη τάξει παγκόσμια ελεγκτική εταιρεία με πάνω από 6.500 στελέχη, η οποία δραστηριοποιείται σε πάνω από 70 χώρες.