Σε… αντίποινα φαίνεται ότι προχώρησαν χθες οι Anonymous Greece, έπειτα από τα χτυπήματα τούρκων χάκερ σε ελληνικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και τις απειλές που εξαπέλυσαν μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής τους για την εκδήλωση αντίστοιχων επιθέσεων στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι έλληνες χάκερ ισχυρίζονται ότι παραβίασαν (χακάρισαν) συνολικά 12.987 σέρβερ και ρούτερ της τουρκικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Türk Telecom και του τουρκικού καναλιού Top Chanel 24, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο θύμα της επίθεσής τους.

Σημειώνεται ότι σε μήνυμά τους που ανάρτησαν στον ιστότοπο medium.com, οι Anonymous Greece αναφέρουν ότι ο λόγος που παραβίασαν τις τουρκικές εταιρείες είναι πως «με όλους αυτούς τους σέρβερ» που έχουν στην κατοχή τους είναι πλέον σε θέση να επιτύχουν σημαντική επίθεση στην Τουρκία και μάλιστα με τουρκικές IP.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ. «Ολοι οι σέρβερ και τα ρούτερ σας μάς ανήκουν και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για οποιαδήποτε επίθεση θέλουμε να ξεκινήσουμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Anonymous Greece, προειδοποιώντας ότι «οι τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου πλησιάζουν και οι επιθέσεις θα γίνονται πιο ισχυρές».

Παράλληλα, στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση, τους πολίτες της χώρας, αλλά και στους τούρκους χάκερ: «Ο πρόεδρος Ερντογάν σκοτώνει Κούρδους και στόχος του είναι να επανασυστήσει το ISIS με την επιχείρηση στην Αφρίν. Ο Ερντογάν λέει ψέματα στον λαό του και στους πολίτες και σ’ εσάς τους χάκερ που τον υποστηρίζετε. Ο Ερντογάν θέλει να γίνει υπερδύναμη της Ανατολής αλλά δεν θα τα καταφέρει. Πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αγνοώντας τα παιδιά και τους αμάχους που σκοτώνονται στην Αφρίν. Είστε τρομοκράτες».

Αναφερόμενοι στο θέμα των οκτώ τούρκων αξιωματικών, οι Anonymous επισημαίνουν ότι «οι άνδρες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και η Ελλάδα, όπως κάθε πολιτισμένη χώρα, τους το παραχώρησε». Επίσης, για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς σημειώνουν: «Οι δυο έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα της χώρας κατά λάθος. Και τους έχετε φυλακισμένους επί 63 ημέρες. Δεν έκαναν τίποτα. Εχασαν λόγω της ομίχλης τον προσανατολισμό τους. Σκεφτείτε τώρα ποιος είναι πιο πολιτισμένος».

ΤΟ ΥΠΕΞ. Με αφορμή τις απειλές τούρκων χάκερ για την εκδήλωση επιθέσεων και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι «ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες», σημειώνοντας μάλιστα πως «η σελίδα του υπουργείου ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί».

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην τηλεόραση του Σκάι, οι τούρκοι χάκερ απείλησαν με διαρροή στοιχείων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία, όπως ισχυρίστηκαν, έχουν περιέλθει στην κατοχή τους. Μάλιστα, σε μία επίδειξη ισχύος παρουσίασαν βίντεο, στο οποίο αποδεικνύουν πως όχι μόνο έχουν πρόσβαση στο ελληνικό ΥΠΕΞ, αλλά και ότι μπορούν να ανεβάσουν ό,τι μήνυμα θέλουν.

Στο ερώτημα για ποιον λόγο προχώρησαν σε επίθεση κατά του ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι Τούρκοι απάντησαν ότι το χτύπημα ήταν για τους 8 τούρκους αξιωματικούς.

«Πριν από μία εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί. Και ο λόγος είναι που τα 8 μέλη του FETO (κίνημα Γκιουλέν) που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσής μας στις κρατικές ιστοσελίδες» υποστήριξαν.

Μάλιστα οι τούρκοι χάκερ απείλησαν πως οι διαδικτυακές επιθέσεις κατά της Ελλάδας θα συνεχιστούν, εφόσον η χώρα συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια γραμμή στο θέμα των 8 τούρκους αξιωματικών. «Θα συνεχίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρει η Ελλάδα για την FETO. Αν η Ελλάδα συνεχίσει τη σημερινή γραμμή της κι εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες» ανέφερε ο τούρκος χάκερ, υποστηρίζοντας πως το γκρουπ των τούρκων χάκερ που βρίσκεται πίσω από τις πέντε συνολικά επιθέσεις που έγιναν μέσα σε δύο ημέρες σε ελληνικές ιστοσελίδες αποτελείται από χιλιάδες άτομα.