Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ, η οποία ήδη το απολαμβάνει. Πρωταθλητής κατά κάποιον (δικό του) τρόπο και ο ΠΑΟΚ που, κατά τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την προσωπική βαθμολογία, έχει «67 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο». Και ενώ πηγαίνουμε ολοταχώς προς την τελική αναμέτρηση της 12ης Μαΐου και τον τελικό του… άγχους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Δικέφαλοι πρέπει να νιώθουν τουλάχιστον δικαιωμένοι για τη φετινή τους διαδρομή. Αποτυχημένος πρωταθλητής άλλωστε δεν υπάρχει! Πόσω μάλλον όταν ο ένας οργανισμός έχει να συναντηθεί με τον τίτλο 24 ολόκληρα χρόνια και ο άλλος 33!

Γιατί τα αναφέρουμε αυτά; Διότι όσο πλησιάζουμε στον επίλογο τόσο και πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τα δύο κλαμπ σε τροχιά επανεκκίνησης, σαν αυτή που έχει ήδη ανακοινώσει και υλοποιεί ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με τον Μανόλο Χιμένεθ, τα «έσπασε» με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, άφησε τον Γιόχανσον, παρότι θα του έκανε νέο συμβόλαιο, όταν τραυματίστηκε σε εκείνο το μπαράζ της Σουηδίας με την Ιταλία. Αφήνει και τον Μασούντ που φόρεσε το 24 τον Ιανουάριο.

Επιπλέον ξέρει πως πολύ δύσκολα θα διατηρήσει τους Βράνιες και Γαλανόπουλο. Ξέρει επίσης ότι είναι απίθανο να μπορέσει να ανανεώσει τον δανεισμό του Αραούχο από τη Λας Πάλμας, ενώ δεν έχει αποφασίσει αν θα κάνει τη χρήση της οψιόν (1,8 εκατ. ευρώ) για τον Λιβάγια. Πώς γίνεται μια επιτυχημένη συνταγή, και ενώ πλέον υπάρχει το δέλεαρ της πρόκρισης στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, να μην υποστηρίζεται; Αγνωστο.

Πώς γίνεται επίσης ο ΠΑΟΚ που εκτιμά πως μόλις κατέκτησε τον τίτλο του ηθικού πρωταθλητή να είναι έτοιμος να προχωρήσει σε διψήφιο αριθμό αλλαγών στο ρόστερ του; Γιατί μπορεί να μην το επικοινωνούν ώς τώρα επίσημα, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι Θεσσαλονικείς. Είναι έτοιμοι να αλλάξουν σχεδόν τη μισή ομάδα τους! Γιατί αφού κατάφεραν ό,τι δεν μπόρεσε κανείς από το 1985 και έπειτα;

Προφανώς θα έχουν τους λόγους τους. Μάλλον όμως δεν θα τους μάθουμε ποτέ…