Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε για λίγη ώρα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αργά το βράδυ της Δευτέρας με μήνυμα που εμφανιζόταν στην κεντρική σελίδα του και το οποίο περιείχε μερικές από τις γνωστές απειλητικές αναφορές τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας.

Γραμμένο στην τουρκική και την αγγλική γλώσσα, το μήνυμα περιείχε έμμεσες αναφορές στους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, υιοθετώντας τις τουρκικές κατηγορίες για υπόθαλψη τρομοκρατών και γκιουλενιστών στην Ελλάδα καθώς και τις απειλές ότι θα ρίξουν τους Ελληνες στη θάλασσα, όπως έκαναν και με τους παππούδες τους.

Ψύλλος: Οι επιθέσεις θα αυξηθούν όσο πλησιάζουμε στις εκλογές

Αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων ενόψει των τουρκικών εκλογών αναμένει ο Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μιχάλης Ψύλλος με αφορμή την επίθεση χάκερς στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο κ. Ψύλλος σχολιάζοντας το γεγονός ανέφερε ότι «τέτοιες επιθέσεις θα γίνονται ολοένα και πιο συχνές όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές».

Έκανε ακόμη γνωστό ότι το μήνυμα «θα σας ρίξουμε στη θάλασσα» που αναρτήθηκε στην κεντρική ιστοσελίδα του πρακτορείου διήρκησε 4 λεπτά.

Τέλος είπε πως η επίθεση των Τούρκων χάκερ «θα γίνει γνωστή στα διεθνή φόρα και τις επαγγελματικές ενώσεις στις οποίες ανήκουμε».

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, καταδίκασε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε από χάκερς η ιστοσελίδα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού πρακτορείου, το βράδυ της Δευτέρας. Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλώνοντας πως θα ενημερώσει, αύριο, τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για το συμβάν.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το μήνυμα, το οποίο προβλήθηκε για λίγα λεπτά στην ιστοσελίδα, υιοθετούσε τις τουρκικές κατηγορίες για υπόθαλψη από την Ελλάδα τρομοκρατών και γκιουλενιστών.

Οι συνάδελφοι στο Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν το πολύτιμο και πολύπλευρο έργο τους. Την ίδια προσπάθεια για έγκυρη ενημέρωση καταβάλλουν και οι δημοσιογράφοι της Τουρκίας, οι οποίοι εργάζονται υπό την απειλή διώξεων, ενώ πολλοί έχουν οδηγηθεί στις φυλακές και έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Αύριο θα ενημερωθεί σχετικά η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων».