Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν την Κυριακή ότι πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικές βάσεις στις επαρχίες Χάμα και Χαλέπι, κάνοντας λόγο περί «επίθεσης» των εχθρών της Δαμασκού, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πυραυλικές επιθέσεις σημειώθηκαν στις 22:30 τοπική ώρα.

Νωρίτερα, η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι αλλεπάλληλες εκρήξεις ακούστηκαν στην επαρχία Χάμα και πρόσθεσε ότι οι αρχές διενεργούν έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια.

Σε βάση δυνάμεων του Ιράν

Δύο κάτοικοι της Χάμα ανέφεραν ότι οι εκρήξεις ακούστηκαν σε βάση που φέρονται να χρησιμοποιούν δυνάμεις υποστηριζόμενες από το Ιράν, κάτι που εγείρει την πιθανότητα να επρόκειτο για πυραυλική επίθεση του Ισραήλ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν πλήξει επανειλημμένα θέσεις, βάσεις και αυτοκινητοπομπές δυνάμεων που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν συριακή αεροπορική βάση με αποτέλεσμα να σκοτωθούν, μεταξύ άλλων, επτά Ιρανοί.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι σκοπεύει να πλήξει κι άλλες ιρανικές βάσεις στην εμπόλεμη Συρία, εάν οι εντάσεις με την Τεχεράνη κλιμακωθούν.