Μηνύματα υπέρ του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος διοχετεύονταν από ρωσικούς λογαριασμούς στο Twitter σε μια απόπειρα επηρεασμού των βρετανικών εκλογών του 2017, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Σουόνσι και την εφημερίδα The Sunday Times, βρέθηκαν περίπου 6.500 αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί που, στα τελευταία στάδια των εκλογών, έστελναν μηνύματα εγκωμιαστικά για τον επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και την πολιτική του.

Έκαναν επίσης επιθέσεις στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι επειδή αρνούνταν να συμμετάσχει σε τηλεοπτικά προεκλογικά ντιμπέιτ και την κατηγορούσαν ότι μείωσε τον αριθμό των αστυνομικών μετά τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως εννέα στα 10 μηνύματα από τους εν λόγω λογαριασμούς με θέμα τους Εργατικούς υποστήριζαν το Εργατικό Κόμμα. Σε αντίθεση, εννέα στα 10 μηνύματα με θέμα τους Συντηρητικούς ήταν εχθρικά για το κόμμα τους.

«Αυτές οι νέες αποκαλύψεις είναι εξαιρετικά ανησυχητικές», ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ματ Χάνκοκ. «Είναι απολύτως απαράδεκτο για οποιαδήποτε χώρα να αποπειράται να παρέμβει στις δημοκρατικές εκλογές άλλης χώρας».

Η βρετανική κυβέρνηση έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι αναμιγνύεται σε εκλογές σ’ όλον τον κόσμο και ότι διοχετεύει στα μμε ψευδείς ιστορίες, όμως έχει αρνηθεί πως η Ρωσία επενέβη με επιτυχία σε βρετανικές εκλογές.